Smanjen broj krivičnih djela

Policijska uprava Bijeljina organizovala je redovnu konferenciju za predstavnike medija na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec jul. Načelnik Žarko Ćosić tom prilikom je istakao da je stanje za područje koje operativno pokriva ova Policijska uprava - zadovoljavajuće.

Republika Srpska 23.08.2018 | 17:55
Smanjen broj krivičnih djela
Načelnik Policijske uprave Žarko Ćosić istakao je da nije bilo krivičnih dijela koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti, a što se ogleda stanjem bezbjednosti na terenu i statističkim pokazateljima. Kao rezultat rada je i smanjenje broja krivičnih djela na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina.

"U mjesecu julu ukupno je evidentirano 84 krivična djela, od kojih 70 krivičnih dijela koje se odnose na opšti kriminalitet, 6 krivičnih dijela privrednog kriminaliteta, 2 krivična djela upotreba opojnih droga i 6 krivičnih dijela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih dijela je 66%", istakao je Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave.

Pitanje migranata i dalje je aktuelno u Bosni i Hercegovini, a prem riječima Načelnika Ćosića nije zabilježeno nijedno krivično djelo koje su počinili migranti.

Na naše područje ilegalno je ušlo 944 migranta, do 21.8.2018. Već danas taj broj je oko hiljadu. Samo u mjesecu avgustu evidentirano je 454 ilegalna migranta, takođe do 21.8. Ovom prilikom pozivamo građane da ukoliko primjete ilegalne migrante, da prijave nadležnoj policijskoj stanici ili na broj 122. Kada govorimo o migrantima, policija je prema sporazumu potpisanom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova napravila mješovite patrole i one dobro rade", naveo je Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Kovrlija naglasio je da je u proteklom mjesecu evidentirano 84 krivična djela, što je za 16% manje u odnosu na isti period 201. godine.

"Ovde je bitno istaći da je broj evidentiranih krivičnih dijela imovinskog kriminaliteta u opadanju za 27%, od čega krađa u smanjenju za 35%", istakao je Kovrlija

U proteklom periodu pripadnici Policijske uprave proveli su pojačane kontrole saobraćaja.

"Provedena je pojačana kontrola saobraćaja usmjerena na kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola, tom prilikom kod 79 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu. U periodu od14.8. do 18.8.2018. policijski službenici su sproveli akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila, te je tom prilikom registrovano 321 prekoračenje brzine motornim vozilima", naveo je Simo Cvjetinović, inspektor Sektora policije.

Cvjetinović je naglasio da se u izvještajnom periodu dogodilo 113 saobraćajnih nezgoda isto kao i u mjesecu julu 2017. godine. U ovim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, 10 lica je teško povrijeđeno, a 21 zadobilo je lakše povrede.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Feriz Topolić

23.08.2018 17:44

Smanjen broj jer su lopovi na moru.Imaju i oni dušu.Ali zato vasi policajci naprave svaki dan mnostvo krivicnih djela,nema ga da ne uzme novac od vozača svaki dan.

ODGOVORITE
Name

neko

23.08.2018 18:06

Sve čestitke za policiju RS.

ODGOVORITE
Name

Otkad To Da Je Smanjeno

24.08.2018 03:18

Mi znamo da povecan sigurno kriminalci nedje miruju.

ODGOVORITE