Одлазак младих остаје по страни!

Одлазак младих из Републике Српске, катастрофална демографска ситуација, мале плате, недостатак посла, урушена привреда, неправда, партократија. . . сви ови проблеми остају по страни кад се укажу националне теме које живот значе. Односно, на којима власт у РС већ годинама преживљава.

Босна и Херцеговина 13.08.2018 | 11:49
Одлазак младих остаје по страни!
Тако је и овај пут, чим су осјетили прилику да се јавности наметне нова тема национално-одбранбене тематике то су и урадили. Конкретно, на приједлог предсједника РС Милорада Додика, Народна скупштина ће у августу расправљати о Извјештају Комисије за Сребреницу који је усвојен прије 14 година. 

На тај начин јавност се опет заокупила ратом, српством, одбраном, жртвама, злочинцима...

За то вријеме, онај најважнији дио овог друштва нас напушта. И то масовно. 

Сваким даном је све теже понаћи доброг грађевинца, на мајстора се чека и по неколико дана, врхунски љекари су се одавно поздравили са нама… а ово је тек почетак. 

Према неким процјенама, сваки дан одавде побјегне око 120 људи у потрази за бољим животом. Животом достојним човјека.

Ипак, судећи према ономе што су до сад урадили, посалницима у Скупштини РС није много стало до тога. Јер, у четири године они су нашли времена да расправљају о десетинама небитних тема по грађане РС, о ублехашко-политикантским стварима, само не о потенцијално највећем проблему у земљи, исељавању из РС.

Да је аларм већ одавно упаљен и да се о овој теми требало раправљати још јуче сагласни су и грађани који су у анкети Бука портала јасно дали до знања да је одлазак младих људи и земље много, много испред Извјештаја о Сребреници који је експресно добио примат. 

Наиме, према резултатима анкете, преко 90 одсто грађана сматра да је заустављање исељавања младих људи много важније од Извјештаја. 



Ипак, оно што је битно грађанима није и политичарима, који и даље само делегирају теме и проблеме који им могу донијети личну и партијску корист.

Зашто је то тако, упитали смо управо оне који за четири године колико им траје мандат нису одлучили да једну сједницу посвете овом горућем проблему.

Посланици владајућг СНСД-а слажу се да је одлазак проблем број 1, али наглашавају да је Извјештај о Сребреници ипак морао да добије примат овај пут.

Шеф посланичког клуба ове странке Радован Вишковић сматра да је најављена посебна сједница реакција на тренутну ситуацију и потцртава да би итекако требало једну сједницу посветити одласку.

 “Ове двије ствари се не могу стављати у исту раван. Извјештај о Сребреници се не би нашао на посебној сједници да се није појавила иницијатива предате њемачком тужиоцу. Ја разумијем људе из Бањалуке који мисле да је ово небитно, али то је важно питање за све оне из Подруиња који се налазе на спорном списку и који би могли имати проблеме. То није предизборна прича”, објашњава Вишковић и наводи да би неки нови скупштински сазив и нова влада требали да проблем одласка младих ставе као приоритет.

“Нама опада број становника, пада број радон способних и ми губимо битку. Реално би било да нови сазив то стави на дневни ред као питањуе број 1. Ја сам за то да одложимо неке ствари попут изградње аутопутева, да се задужимо ако треба само да ријешимо овај проблем. Апсолутно се слажем да треба учинити све да се ово ријеши. Бојим се да једног дана не будемо имали Реоублику Српску у којој неће бити људи да живе и раде”, рекао је Вишковић.  

Ипак, он нема конкретно објашњење зашто се то није десило до сад.

„Није било сједнице јер не знам шта би осим политичких ствари рекли. То је за студиозну анализу и расправу“.

Његов млађи колега Игор Жунић (СНСД) такође наглашава да не би опоредио ове двије теме, али додаје да власт која буде сљедећа потхитно мора дефинисати причу о одласку младих из РС. 

„Та једна сједница ништа не би направила, али је требало дефинисати да се она одржи. Тема одласка младих мора да буде примарна тема у наредном периоду и то се мора дефинисати кроз министарство или неко тијело које ће се интензивно бавити са тим. Не знам тачно зашто је није било до сад. Провлачиле су се те теме кроз разне стратегије, а да ли је то требало објединити на једној сједници, вјероватно је требало. Добио би се један импулс кроз дискусију и разговор“, рекао нам је Жунић.

Са друге стране, посланик СДС-а Давор Шешић нема дилему и за њега је одлазак младих једна од најважнијих тема за данашњу Републику Српску.

„Ако се бира између ове двије теме мој глас иде за одлазак младих и недостатак посла. Посебна сједница о Извјештај о Сребреници је само разултат избора. Осим тога, да је у ове четири године заказана сједница о одласку младих, која је итекако потребна, вјероватно је да би она показала пораз ове власти која 12 година у континуитету не жели да погледа истини у очи. Очигледно је да је и даље за неке политика на првом мјесту, а не интерес грађана“, сматра Шешић.

А да је управо политика главни кривац за одлазак младих из земље и да би посланици на посебној сједници о овом проблему од које бјеже као ђаво од крста се прво морали позабавити сами собом показало је и претходно истраживање портала Бука. 

Јер, како су грађани рекли, највећи разлог због којег желе побјећи из БиХ јесу управо политичари, односно Милорад Додик, Бакир Изетбеговић, Драган Човић и њихова криминална власт. 

Извор: Бука

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Кими

13.08.2018 10:07

Све у сврху изборне кампање, треба подићи националне тензије, ситацију довести до усијања, што више заплашити народ а кога брига за младе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

13.08.2018 10:25

Најзалосније омладина напуста рс одлази за бољим радним условима и платом.док остају присталице снсд и њихови послусници и луди гласаци који су најмање срби а лозе се на лазно додиково српство срамно докле један кркан мозе довести рс

Name

Раде

13.08.2018 10:31

Да, за пет година це на дневном реду били резолуција да је градјане РС-а није растјерала политика СНСД-а вец муслимански ратници. Зивимо у свијету заблуда!

Name

xx

13.08.2018 11:00

Уништили су многе људе И просло им је двадесет година у ниста И то оне најсвесније и најмањепоткупљиве. Уместо да се људима изађе у сусрет, они им не дају ни оно што им законски припада. Доста је више отрцаних прица И трпања новаца својим тајкунима као подстицај за запосљавање. Познајем фирму где је дават подстицај од 500КМ/по раднику мјесецно, а плата је била .

Name

Амир

13.08.2018 11:21

Побједа босанских патриЈота доноси боље дана ,сви це јести златним каскама само да се босна уједини

Name

Реално

13.08.2018 11:28

Демографска политика се гради деценијама а не на једној сједници. Та сједница би била поцетак. А онај ко би се искрено упустио у ресавање овог проблема био би наградјен на изборима.

Name

Историја

13.08.2018 10:10

Усвајање Извјештаја о догађајима у и око Сребренице.било је далеко опасније за српски народ од данашњих прича. Тај Извјештај је један од узрока зашто одлазе млади, а опозиција гура под тепих те проблеме јер их је са.ма произвела када је била на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За историју

13.08.2018 10:21

Јадан ти и твоја историја! Извјестај никакве везе нема са одласком младих, они одлазе зато што немају посла, што су плате мале, што будале као ти 20 година послије рата причају о рату, због криминала, корупције, непотизма, осионе власти, тираније итд... Зато одлазе!

Name

ре

13.08.2018 11:24

Браво за одговор историцару...

Name

РЕ СВИМА

13.08.2018 12:06

ПОЛА СРБИЈЕ ОТИСЛО ВАНИ,ХРВАТСКА РАДНА СНАГА 80%ВАНИ И САД ЈЕ ОДЛАЗАК ИЗ СРПСКЕ ЦУДАН-ДАЈ НЕСТО ВАЛИДНО ИЗМИСЛИТЕ АЛИ ОВА ПРИЦА НЕ ПРОЛАЗИ

Name

ре-ре

13.08.2018 13:49

Али Србија и Хрватска већ увелико дјелују конкретним мјерама подстицања наталитета, информиши се мало, прочитај нешто, можда ће ти бити јасније да видиш да овдје и не помишља ова власт да нешто подузму, повећају најнижу плату за 30КМ, а себи за 300-450КМ, ко мисли својом главом јасно му је да је ово вукојебина коју многи неће да мјењају, то је срамота и неодговорно понашање оних који и даље гласају за ову неспособну власт, није одговорна ни једна партија, него само они који поново бирају статус кво, такви су мазохисти, без трунке способности да прихвате своју грешку, мислим на бираче???

Name

Бања Лука

13.08.2018 10:11

Молим вас немојте нас висе задузивати, па ни због омладине. Онда да омладина остане и кроз порезе и доприносе враца васе дугове. Не, нипосто та солуција. Гоните се висе са власти и дајте онима који се разумију у рад и привреду, а не само распиривати национализам. Доста нам је гована преко 20 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

13.08.2018 13:36

политицари сусе обијезбиједили за своју езикстенцију себе своје породице а младост одлази у бијели свијет даби могли нормално зивјети од свог рада а босна дан и комад данас заради а сутра потроси ако је запослен све лопови узесе.

Name

Вук

13.08.2018 10:15

“Када неправда постане закон, отпор је наса дузност!!!!!!!!” Отпор се манифестује на милионе нацина-неко за истину,за правду, неко страјковима, демонстрацијама, неко активно , Многи пасивно.Млади изгледа немају неку перспективу. Гледају неправду у бас сваком сегменту зивота, гледају немоц И бједу, рат око контејнера измедју људи И паса,за бацену храну оних који су могли да је приусте.Виде да посао мозес добити само ако си татин или мамин син Или припадник сектаске странке ( иронија је сто И сам гласах некад за исту)....Добри људи, борите се за живот и достојанство . Борите се да промјените ствари набоље у вашој кући, држави. Лако је отићи, најлакше. Тешко је остати, али вриједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

13.08.2018 10:26

Потписујем!

Name

Ре Вук

13.08.2018 11:17

Па ето ти бори се. Мени је јасно цему ово води. Бит цу роб јал Дукићу јал неком Хансу. Извини али мислим да је боље прати гузице Хансу него Дукићу. Те прице о револуцији су обицне будаластине. Српска је пропала, нема ни људи ни интелектуалаца ни градјанске свијести. Чварци, ракија, опанци и гусле нису дио културе него наша свеобухватност. Дјеца оних сто су гинули раде као слуге онима из логистике и побјегуљама. Мени је све јасно, а ви само сањајте бајке.

Name

исток

13.08.2018 12:07

ре. вук Веома лијепо рецено . Кад би се примило код србља , вјеровао би да су срби јунацки народ. Овако , срби су кукавице. А теби Вуце похвале за изрецено.

Name

ре

13.08.2018 13:53

Браво Вуче, рекао си довољно, ко има памети схватиће!!!!

Name

Нострадамус

13.08.2018 10:21

И списак и ова сједница су договор прије свега власти Снсд и Бакира Изетбеговица. Засто се тај списак није појавио одмах послије прослих избора 2014 или 2015 бас се појавио 2018 у изборној години и 3-4 мјесеца пред изборе. Зато ко мозе нека бјези и нек се не окреце назад одлазак је само корак напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војард

13.08.2018 15:33

Зар мислите да тај списак већ није познат Њемачкој. Није он сада настао него сада Додик и "компанија" га користе као предизборни трик за препадање народа. Да ли ико зна да је неко ухапшен у Њемачкој везано за тај списак.

Name

Мимо

13.08.2018 10:38

Мора Баја да закува пред изборе несто.Просли пут референдум ове ово. Ако опет насједнемо ми смо будале.Они сви имају станове по Бг ,Нс ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данас

13.08.2018 10:39

Овде су кљуцна и есенцијлна занимања намјерно избацена из употребе, а приликом запосљавања се траже нека непостојеца знања. Када гледам стране огласе за посао нађем се у њима по захтјевима који су постављени и ако су горе мниго захтјевнији услови и потребно знање. Наравно још имамо тешкоће јер приматИимају грађани ЕУ. Гледајуци наше конкурсе просто не можеш да схватиш ста се тражи и преде вас по компентенцији неко са ових приватних факултета који једино овде могу аплицирати. Од фризираних титула не може човек доћина право мјесто. До таквих докторских титула углавном није тешко доћи, ал искрено шта ће ми таква титула. То су људи са докторатима који нигде у пракси нису оживели свој докторат. Пре неколико година сам послао на адресу премијера молбу са жељом да дођем до посла, да помогнем и себи и друштву јер сам радио на одговрном мјесту и стекао вјестине у иностранству у вођењу производње, испитивањима итд. , да ми дају могућност и потпору за довођење неке фирме за производњу у којој је примењен виши и сложенији технолоски поступак где би се могли запошљавати и усаврсавати млади и образивани профили. Услов који сам тражио је био да ми уступе малу канцеларију, телефон , интернет и да одговорно стану иза договорених услова који ни по чему нису специфицни, него нормални у Свјету. Рок који сам нудио је био шест мјесециса јједном пристојном платом, као И то да ћу преузети са том компанијом организациони И производни дио који ме и интересује. Као обавезу и гаранцију навео сам да би та фирма морала запосљавати најмање 50 радника укљуцујуци и високообразивне профиле, као И то да би даљњи рад наставио сигурно у тој фирми. Главну гаранцију сам прузао тако што сам спреман вратити сваку марку од тих шест плата уколико не остварим назнацени задатак. НИКАДА нисам добио одговор на тај допис или молбу. Примера ради, упутите упитник било ком министарству у Аустрији , Њемацкој путем емаил И видецете да ћете добити љубазан И комплетан одговор, па чак и више них као допуну И испомоћ. Мене интересује да ли би ће се И у будућности игнорисати такви захтјеви, да ли ће све ићи по оној ,, Ста си то мислио?" Да, кад им изнесем идеју, план онда то они преко својих разрађују и реализују уколико могу овде преко својих бизнисмена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

13.08.2018 11:25

Реално ти да си способн као сто казес сам би вец смислио несто покренуо неки приватни посао,производњу итд а неби цекао Дудека и његове црвене кмере да те убаце у неко јавно предузеце да тамо сисас крв овом народу.Мука ми је од вас "способних" са дипломама

Name

ре Гацко

13.08.2018 12:19

Теби је мука од тебе. Од њега нико ништа и није тражио, него оно што је написано, то је јасно. Ти сједис на дрзавним јаслама док ниси имао довољно интелекта да разумијес причу. Ја сам јасно тражио подршку и гаранцију институције, владе. Мислиш ли да би се озбиљна фирма упустила само тако у овај недефинисани хаос. Да требало је да закупим киоск, продајем лубенице. Изволи господине дођи у отворени програм, доћи цу и ја, свакако да би ту воле видети и премијерку,, председника, професоре, опозиционаре. Да сам партијски послусник, потписујем како ми се каже кренуо би. Између осталог посвецујем време неком ко не повезује елементарне ствари, не познаје језике,, а тиме не види даље од носа и хедонистицки порива по коме и ове крцитеље јавних сума са концесијом називају успесни привредници.

Name

ре Гацко

13.08.2018 12:21

У какву се ти производњу или писмо уопсте разумеш? Знаш ли ста тражи производња? Фали ти елементарна логика, као и увек.

Name

Тито

13.08.2018 10:40

Нећу да именујем ко је крив али национализам је највећи кривац одласка људи. Зато казем ако се настави Србоват и послије избора а све ми се чини да хоће ово је крај. Ако се и даље буду записавале као кер ентитетске границе , водила ентитетска политика која ће “само да усреци Србски народ” а комсији може и да цркне крава нема ту напедка. Иванића заболи за Пељешачки мост јер као нема везе са РС. А гдје је РС ? Од чега живи или ће живјет Србски народ у РС.? Од зрака или продајом нечега федерацији и обратно? Па како можеш онда такве ставове имат? Иваниц србује. Вукота србује.Сви Србују јер од тога имају корист. Лакше је србоват него градит економију и повјерење медју народом . Ентитом намјерно називају државом јер то звуци у усима Србских гласача као пјесма а народ не конта зашто то раде ? Падају на јефтине форе и реторике. А то сто се испод тепиха крије им је мање вазно. Лазу вас масовно ! Слушају Бгд који све чини да вама градјанима искомпликују живот . Као да у БиХ живе само они други ? Па Хајд ја би то и онда могао и разумјет. Али овако раде и против Срба и њихових интереса у БиХ. Нор. Албанци са Косова могу у Србију без виза . А БиХ не могу јер то спрјечавају Српски политицари ? Хајд објасните једном лаику како то? Срби су кумановским уговором признали Косово . И шта сад ? Пуј пике не вази ? Дај мајку му освјетатите се већ једном. Не сањај те и не лажи те себе. То је ради вас . Пропадате у сваком смислу само и једино због вас самих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

13.08.2018 11:08

Тито сваки ти цаст на твоме коментару у праву си 10000%овако размисљају позитивни људи велики поз

Name

ре Тито

13.08.2018 11:10

Ма ти си нам се забринуо за ислмску брацу, брате србине. Та прица је И деци у вртицу позната.

Name

Зивинице

13.08.2018 11:28

Оваква БИХ је највеци кривац.Није нормално народ који је 4 године ратовао и убијао се опет после 100 хиљада изгинулих гурати у једну дрзаву.Мирна дисолуција БИХ и онда неце бити национализма и сви це се бавити у својим авлијама собом.Сто пре договор о мирној дисолуцији

Name

РЕ ЗИВИНИЦЕ

13.08.2018 13:41

И ја сам за мирну десолуцију,само ви на тракторе ка србиј и мирна Босна.А немој те мислити да ће те мм² одвојити од Босне.

Name

залосно

13.08.2018 10:46

Постаце РС празна љустура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре залосно

13.08.2018 11:04

Није вам додик крив за празну љустуру биралисте гледајте

Name

И тузно

13.08.2018 11:20

Она то вец јесте. Зато се овај збијег и дешава.

Name

За посланика Игора Жунића (СНСД)

13.08.2018 11:05

За посланика Игора Жунића (СНСД) питање дали он и његова Влада већ одавно нису требали дефинисати причу о одласку младих из РС? Овој Скупштину која треба да расправља о питању Сребренице, требали смо додати и расправу о великом горућем проблему РС-е. Никада Додик није проговорио управо на Супштини о програмима акција који се тичу омладине. Нисмо никад могли сагледати и уочити да постоји извесна разлика између програма који се препоручују владама, у оквиру националног развоја, и међународних програма акције. Економски и социјални савјет, у својој Резолуцији 1407/XВИ, (донијетој давне 1969. године), препоручује националним владама, између осталог, и ово: - владе треба да појачају своје напоре на остварењу начела и препорука изражених у међународним инструментима, а тичу се бољих услова образовања младих и обезбеђења веће улоге младима у животу друштва - ДА ЛИ ЈЕ ИЈЕДНА ВЛАДА КОЈА ЈЕ ОД ТАДА БИЛА НА ТРОНУ ВЛАСТИ ОВО ИСПОШТОВАЛА? - владе треба у својој општој привредној и друштвеној политици, као и у својим плановима и програмима развоја, да воде рачуна о потребама омладине у свим областима, и то нарочито у погледу прилагођавања структуре и садржине програма образовања, гаранција за задовољавајуће услове запошљавања, заштите против незапослености и стварања правичних и једнаких услова рада - ДА ЛИ ЈЕ ИЈЕДНА ВЛАДА КОЈА ЈЕ ОД ТАДА БИЛА НА ТРОНУ ВЛАСТИ ОВО ИСПОШТОВАЛА? - владе треба да подржавају састанке младих на националном нивоу, како би могли имати трибине за разматрање и утврђивање својих проблема и својих потреба и како би препоручивали решења и указивали уа области у којима би могли најбоље доприносити напорима друштва општем развоју - ДА ЛИ ЈЕ ИЈЕДНА ВЛАДА КОЈА ЈЕ ОД ТАДА БИЛА НА ТРОНУ ВЛАСТИ ОВО ИСПОШТОВАЛА? - владе треба да обезбеђују путем одговарајућих мјера активно и координирано учешће младих у изради и остваривању политике на свим нивоима - ДА ЛИ ЈЕ ИЈЕДНА ВЛАДА КОЈА ЈЕ ОД ТАДА БИЛА НА ТРОНУ ВЛАСТИ ОВО ИСПОШТОВАЛА? Одговор је не, али Влада Баје и Бисе најдуже је на трону па је онда оправдано да МЛАДИ У ОВОМ ДРУШТВУ СУ у овом тренутку "ЧИСТА НУЛА", па зато и одлазе одавде. Говорићу и додати да садашња Влада Бисе,Тегелтије, Млешевића, Лукача,...(да не набрајам све) није испоштовала и оно што је у друштву које је "нормално" подрзумјева: а) Тежње омладине у погледу испуњавања најважнијих хуманитарних захтева нашег времена; б) улога омладине у имплементацији права човека, посебно у односу на економски и друштвени развој, заштиту и унапређење основних слобода, укидање расизма, апартхеида и колонијализма, унапређење светског мира и правде, пријатељских односа и сарадње међу државама; е) образовање омладине у односу на људска права и основне слободе и, посебно са становишта достојанства и равноправности свих људи, без дискриминације засноване на раси, боји, језику, полу или вјери; затим са становишта мира, узајамног поштовања и разумјевања међу народима, са становишта материјалног и духовног развоја свиб народа и са становишта улоге Уједињених нација у унапређењу мира и међународне сарадње; Према томе, ми МЛАДИ нисмо само бездушна, безвриједна, беживотна и бесциљна материја. Ми смо материја која у себи има божански дух без којег би наш људски живот био бесмислен. И баш зато што смо обдарени божанским духом, ми морамо знати и осјећати душу сваког човјека зато што сви потичемо од једног и истог Створитеља и зато што сви имамо један и исти циљ, а то је људска срећа. У нама и око нас СРБА не смије више никада бити дилема око битних одредница нашег идентитета. Уистину, ни један савјестан и одговоран Србин нема разлога да се двоуми око своје нације, око своје матичне земље и око свог језика. Исто тако, нико изван нашег националног корпуса нема право да нам поставља питања око нашег права на национално и језично име. Много је више питања која ми СРБИ можемо поставити другима у вези њиховог односа према српским националним и културним вриједностима. Питање Сребренице је већ давно требало бити затворено. Сутрашња Скупштина је требала бити посвечена и нама МЛАДИМ - да баш сада у тренуку пред изборе БАР ДОБИЈЕМО НАДУ ДАЛИ ОВА ВЛАДА МИСЛИ. Студемт Електротехнике у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

13.08.2018 11:08

Има додик рјесење видис да насељава мигранте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

13.08.2018 11:11

Тито је у праву 1000% све је тацно како је рекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куку

13.08.2018 11:26

С политичке гарнитуре од Дејрона до данас су разгониле младост,угасиле средњу класу,оплаћкали што је Тито изградио опстају на попултму и национализму сад нуде ћирилицу а омладина учи њемачки и бјежи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2018 12:17

Зато сто хоће народ да држе у прошлости. Да га затупљују глупим темама. Ја сам учио и једно и друго и мени је супер јер знам два писма. Сто мене као човјеку супер да знам два писма. Али ови хоће само да учиш једно а на крају испадне ни једно. Нек се људи сами одлуче шта хоће . Још вјеронаука у школи ? Свашта !

Name

сале

13.08.2018 12:41

Одличан осврт. И премијерка нам се забринула за цирилицу, а сви уче њемачким, енглески. Баш им је реална прича. У фазоно ,, аха И на ово падају".

Name

ИСТИНА, ма како болила

13.08.2018 12:31

Омладина. Па ни њихови тате и маме не воде рацуна о њима и њиховој будуцности, па би требао Милокрад и политицари да то раде. Маме и тате, баке и дједови, пензионери су постали себицни и само воде рацуна дали це да добијијају своју плату, пензију и сл а за дјецу их није брига јер гласају за Милокрада. Зато дјецо бјезите од својих родитеља и РС јер ниста паметно немогу да вам понуде, савјетују и казу осим да зеле да останете ту крај њих и да има ко њих да закопа и да се брине о њима док лагано умиру. Ајде реците једном ста је и немојте да се лаземо. Јадни и биједни смо до дна каце и то према својој дјеци, родјеној дјеци. Моја су отисла прије 10 година и било ми је теско и био сам љут због тога, а данас сам поносан и драго ми је сто ме нису послусали. Сада зиве и раде као људи, дјеца им расту нормално и не баве се свакдневном политиком сребренице, милокрада лопова и пљацкаса, српских интереса, вуцицем, косовом, него гдје це да иду на море, који ауто це да купе, колико су устедили ове године, када це да додју у РС на 7 дана, коју сколу да упису дјецу, гдје да иду на вецеру да се друзе итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојим иза сваке рецене.

13.08.2018 13:28

Браво за коментар.!!!! Постали смо неодговорни према својој дјеци, заиста смо себицни и изгледа као народ јако глупи. И све смо глупљи. Баја нас окреце око малог прста, врти и смије се свакодневно док пљацка са сином Игором, својим кумовима, и будзетским тајкунима. На прву реценицу дјета да зели да остане у РС има да му одвалим самар какав није добио и неце добити за сва времена. Ма идем одма да их бијем.

Name

xxбвг

13.08.2018 14:12

Нису сви неодговорни. Постоји апарат читав који је позапосљават на измијеним радним мјестима, гурају нелегално много стоста док им власт због послусности гледа кроз прсте. Када прође ова тзв. танзиција (пљацка) издвајаце се јасно слојеви који су то користили са врха, добар дио послусника це отпасти или бице у смислу ,, тек сад отворили очи", доцице млади политицари изабрани легално И без мрље да стите висе слојеве који су пљачком досли до капитала, такође није искљуцено да се ово расели у каквој следећој фрци.

Name

ре ИСТИНА

13.08.2018 14:47

Онај ко хоће да ради, може и овдје лијепо да живи, да вози добро ауто, иде на одморе, дружи се, излази, али мора да ради да је образован, способан, вриједан, такви се свуда препознају и добро дошли су, за разлику од оних који чекају да им нешто падне с неба, лијени су, необразовани, криво им је друштво за све, а сами за себе, да им буде боље нису у стању да ураде ништа, осим да се непрестано жале и мисле о некаквом одласку, а тамо негдје, баш чекају њих, ма како да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цаци

13.08.2018 21:27

Ти који овде од постеног рада имају све то сто си набројао, немају приватни зивот него су 24 сата активни. Казе има добар занатлија посла?! Јесте има али нема породицу ни времена за себе. Дзаба све кад си нон стоп у послу да би имао. Да ли је боље тако или отици вани и радити 40 сати седмицно и имати за све времена?!

Name

Дарио

13.08.2018 21:44

Нек остану само млади који су успјесни бизнисмени,рецимо као сто су Игор и Горица.

ОДГОВОРИТЕ