Индијанац дошао у Морнар!

Морнар комплетирао тим – стигао и четврти Американац! Кошаркашки клуб Морнар довео је и пето појачање овог лета, пошто је у тим из Бара дошао Американац Бронсон Кејниг.

Кошарка 12.08.2018 | 15:30
Индијанац дошао у Морнар!
Како се наводи на сајту АБА лиге Морнар је, за сада, заокружио листу појачања.

Кејниг је висок 191 центиметар, рођен је 1994. године и игра на позицији спољењег кошаркаша.

Похађао је универзитет у Висконсину гдје је играо у тиму “Wисцонсин Бадгерс”. У фебруару 2017. постигао је факултетски рекорд у тројкама. На завршној години проглашен је за најхрабријег играча НЦАА, по мишљењу Удружења америчких новинара.

У јулу 2017. потписао је уговор са Милвоки Баксом, а у септембру уговор за тренирање са Чикаго Булсима.

Нешто касније прикључио се Гренд Репидс Драјву, филијали Детрит Пистонса у Развојној лиги у којој је имао просек од 9,8 поена и 1,3 асистенција за 21,2 минута на терену.

Пре њега уговор са Морнаром потписали су Американци Кадин Карингтон и Андре Спајт (бекови), и крило Винстон Шепард, као и хрватски и крилни центар Марин Морнар.



Кошаркаши Морнара добиће, први пут у историји клуба, као саиграча правог Индијанца! Реч је Бронсону Кејнигу, рођеном 1994. у Висконсину.

Овај Американац припадник је индијанског народа Хо Чунк, висок је 1,91 метар, тежак 88 килограма.

Похађао је средњу школу Аквинас у Ла Кросу, Висконсин а у четвртом разреду довео је свој тим до државне титуле. Асошијејтед прес га је прогласио играчем године за Висконсин 2013 године, када је просечно постизао 17 поена, имао 4,4 асистенције по утакмици, а шут за тројку 45,5 одсто! 

Након новог појачања чини се да је главни менаџер Морнара Ђорђије Павићевић направио и овог лета одличан посао с обзиром да је екипа за нову сезону коштала колико и прошлогодишња иако је ангажовано пет нових играча.

Са Кејнигом, Морнар је, за сада, заокружио листу појачања. Четврти Американац у редовима "Поноса Бара" студирао је у Висконсину где је играо у тиму Висконсин Баџерс.

У фебруару 2017. постигао је факултетски рекорд у тројкама. На завршној години проглашен је за најхрабријег играча НЦАА, по мишљењу Удружења америчких новинара.

У јулу 2017. потписао је уговор са Милвоки Баксом, а у  септембру уговор за тренирање са Чикаго Булсима. Нешто касније прикључио се Гренд Репидс Драјву, филијали Детроит Пистонса у Развојној лиги у којој је имао просјек од 9,79 поена и 1,28 асистенција за 21,2 минута колико је играо у просеку у 47 мечева.

Пре њега потпис на уговор са Морнаром ставили су његови земљаци, бекови Кадин Карингтона (23, 193 цм) и Андреа Спајт (23, 191 цм) и крило Винстон Шепард (25, 203 цм), као и крилни центар, Хрват Марин Морнар (25, 205 цм).

Уговоре са црногорским шампионом продужили су Урош Луковић, Немања Врањеш, Радоје Вујошевић, Страхиња Мићовић, Вукота Павић и Марко Мугоша. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар