Indijanac došao u Mornar!

Mornar kompletirao tim – stigao i četvrti Amerikanac! Košarkaški klub Mornar doveo je i peto pojačanje ovog leta, pošto je u tim iz Bara došao Amerikanac Bronson Kejnig.

Košarka 12.08.2018 | 15:30
Indijanac došao u Mornar!
Kako se navodi na sajtu ABA lige Mornar je, za sada, zaokružio listu pojačanja.

Kejnig je visok 191 centimetar, rođen je 1994. godine i igra na poziciji spoljenjeg košarkaša.

Pohađao je univerzitet u Viskonsinu gdje je igrao u timu “Wisconsin Badgers”. U februaru 2017. postigao je fakultetski rekord u trojkama. Na završnoj godini proglašen je za najhrabrijeg igrača NCAA, po mišljenju Udruženja američkih novinara.

U julu 2017. potpisao je ugovor sa Milvoki Baksom, a u septembru ugovor za treniranje sa Čikago Bulsima.

Nešto kasnije priključio se Grend Repids Drajvu, filijali Detrit Pistonsa u Razvojnoj ligi u kojoj je imao prosek od 9,8 poena i 1,3 asistencija za 21,2 minuta na terenu.

Pre njega ugovor sa Mornarom potpisali su Amerikanci Kadin Karington i Andre Spajt (bekovi), i krilo Vinston Šepard, kao i hrvatski i krilni centar Marin Mornar.Košarkaši Mornara dobiće, prvi put u istoriji kluba, kao saigrača pravog Indijanca! Reč je Bronsonu Kejnigu, rođenom 1994. u Viskonsinu.

Ovaj Amerikanac pripadnik je indijanskog naroda Ho Čunk, visok je 1,91 metar, težak 88 kilograma.

Pohađao je srednju školu Akvinas u La Krosu, Viskonsin a u četvrtom razredu doveo je svoj tim do državne titule. Asošijejted pres ga je proglasio igračem godine za Viskonsin 2013 godine, kada je prosečno postizao 17 poena, imao 4,4 asistencije po utakmici, a šut za trojku 45,5 odsto! 

Nakon novog pojačanja čini se da je glavni menadžer Mornara Đorđije Pavićević napravio i ovog leta odličan posao s obzirom da je ekipa za novu sezonu koštala koliko i prošlogodišnja iako je angažovano pet novih igrača.

Sa Kejnigom, Mornar je, za sada, zaokružio listu pojačanja. Četvrti Amerikanac u redovima "Ponosa Bara" studirao je u Viskonsinu gde je igrao u timu Viskonsin Badžers.

U februaru 2017. postigao je fakultetski rekord u trojkama. Na završnoj godini proglašen je za najhrabrijeg igrača NCAA, po mišljenju Udruženja američkih novinara.

U julu 2017. potpisao je ugovor sa Milvoki Baksom, a u  septembru ugovor za treniranje sa Čikago Bulsima. Nešto kasnije priključio se Grend Repids Drajvu, filijali Detroit Pistonsa u Razvojnoj ligi u kojoj je imao prosjek od 9,79 poena i 1,28 asistencija za 21,2 minuta koliko je igrao u proseku u 47 mečeva.

Pre njega potpis na ugovor sa Mornarom stavili su njegovi zemljaci, bekovi Kadin Karingtona (23, 193 cm) i Andrea Spajt (23, 191 cm) i krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), kao i krilni centar, Hrvat Marin Mornar (25, 205 cm).

Ugovore sa crnogorskim šampionom produžili su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar