Албанци купују имовину Срба?

Иако према свједочењима грађана, на југу Србије има оних који у име Албанаца купују имовину од Срба, и даље се без званичних података говори о албанској "окупацији".

Регион 02.08.2018 | 14:02
Албанци купују имовину Срба?
Министар Небојша Стефановић је рекао да "полиција неће да дозволи фиктивно пријављивање" и мијењање демографске слике југа Србије, док предсједник Александар Вучић најављује да ће "ускоро изаћи са званичним подацима".

"Већ пар година актуелна је тема о куповини земљишта и кућа у Нишу, Врању, Бујановцу, Медвеђи и Куршумлији, али осим "играња са бројкама" и политичких изјава на ту тему, још нико из врха власти није изнио званичне и конкретне податке о томе“, пишу Јужне вести.

Према сазнањима новинара Јужних вести, у нишкој Општини Палилула грађанин српске националности понудио је свом комшији да прода стан Албанцу уз његово посредовање, а за много више пара него што стан вриједи.

"Не знам да ли се он бави продајом за њих, али рекао ми је да може да прода станове. Албанци то купују за веће паре од тржишне вредности", прича саговорник Јужних вести.

Дугогодишњи безбједњак и одборник нишке Скупштине Момир Стојановић каже да је државни Сектор безбедности упућен у то да Албанци са Косова и Метохије купују од Срба имања и куће. Међутим, ни он никада није добио званичне податке о томе колика имовина Срба са Косова, Медвеђе, Прешева и Бујановца је отуђена у последње четири године кроз купопродајне уговоре.

"Постоји податак да у Нишу, а то је нешто што ја нисам сада у стању да проверим, да су негде око 12.000 станова Албанци купили и то кроз фиктивне уговоре са Србима. Уствари направи се купопродајни уговор да ја вама дугујем 40.000 или 50.000 евра, колико кошта стан, и ако то у року од годину дана не вратим ви имате право да наследите стан", каже Стојановић.

Он каже да је један од могућих разлога што јужњаци пристају да своју имовину за много пара "предају у руке" Албанцима сиромаштво, као и притисак да то учине.

За Стојановића је рјешење ових проблема "врло просто" и поручио је да институције у сектору безбједности не треба да буду у "инструментализованој функцији одбране политичке опције на власти", већ да треба да одбране "виталне државне и националне интересе".

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић није одговорио на питања новинара Јужних вести о овој теми, али је о томе говорио пре пар дана на конференцији у Београду.

Према писању медија, он поново није изнио никакве званичне податке, али је навео да "полиција неће да дозволи фиктивно пријављивање".

Упитан да прокоментарише шта полиција ради да спријечи косовске Албанце да купујући некретнине на југу Србије "мењају демографску слику", Стефановић је рекао да постоји један дио наших држављана албанске националности који покушава да створи лажну слику о њиховом присуству.

О томе је говорио и и предсједник Александар Вучић, који је недавно изјавио да ћемо ако не дође до разграничења са Албанцима "за 40 година да бранимо Врање", али није изнио никакве званичне податке о "распродаји имовине на југу". Међутим, рекао је да му "нису потребна никаква посебна сазнања" томе.

"Прођите 'пипак' надомак Врања данас. У Бујановцу је било раније више од 50 одсто српског становништва, а данас је 41 до 42 одсто", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће детаљне податке о овој теми саопштити јавности ускоро.

Извор: Јужне вести/Б92

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

неко

02.08.2018 12:15

Главно и једино питање засто су Срби најсиромаснија народ? Политацири и СПЦ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

02.08.2018 13:11

Србин це истјерати србина па це онда његову имовину да купи за јефтине паре. Онда це ту имовину продати Албанцу за дупло бољу цијену и тако зарадјује. Све се то ради уз подрску дрзаве знаци закона па це мо онда реци Албанци нас протјерали. Ја сам због тога напустио родно мјесто кад сам и дозивио и видио ста раде Срби једни другима и закон и дрзава подрзава олос. Запамтите сами смо себи непријатељи.

Name

Бос

02.08.2018 13:23

У протеклим ратовима,најхрабрији, најпоштенији,најчеститији и патријоте су изгинули.Иза њих су остали њихови политичари како послије 1 светског рата тако и сада који ветеране рата гледају као проблем.Такозвани српски политичари Србију и РС гледају као ратни плијен за њихово богаћење.А ветерани ратова остављени су на маргинама друштва,донекле захваљујући и самим себи.Код срба свето више непостоји осим ,НОВЦА. Ништа боље нисмо ни заслужили као нација кад видим КАКВИ смо и шта смо.Погледајте само ову багру у снсд у,днс у,спс у,све дезертери и профитери и свеће бити јасно.

Name

НИЈЕ ДОБРО

02.08.2018 12:22

ТИХА ОКУПАЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

02.08.2018 12:32

Турци нису унистли србе за 500 год. а сада срби унистисе сами себе за мало висе од 100.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

02.08.2018 13:03

Да им је то била намјера, уништили би Србе за неколико мјесеци, али није, чак су вам и све манастире поштедили. О вашем односу према муслиманима је сувишно писати. Албанцима пуно среће и све најбоље!

Name

Омогуцили су...

02.08.2018 13:13

Милосевиц , Кустуница, Тадиц, Николиц , Сесељ, Вуциц....са једне стране а са друге стране Дрине остале Србенде које подрзавају ове "заститнике" свих Срба са десне стране Дрине и слиједе Бгд.... Али нејсе Срби вјерују само у лази и у оне који их унистисе и и униставају.А униставају их њихови ко нико други. Сви су други криви за неуспјехе Срба и за њихов нестанак ...А зна се да за то најмање је крив и тудјман и алија ...него они који су их продавали и продају за своје циљеве а то је најзесце Србовањем до власти а онда продајом свега да се остане на њој.

Name

Магиц

02.08.2018 12:34

Није она дјаба "Бгд пасалук" . Али ста цес? Вазно је да се прљав вес пребацују у БиХ како из Србије тако и из Хрватске да се сви овдје због њих гусе и погусисе. Али како Срби тако и Хрвати то мирно гледају и њих највисе то коста. Јос се Хрвати и Срби у томе подрзавају у том куплерају. Против кога ? Понајвисе против себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

02.08.2018 13:04

Српска посла, није то од јуче. Него ме чуди како се Беч и Лондон не запитају о њиховим купопродајним некретнинама од управо наших великих Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИРО РАДА

02.08.2018 13:43

Незапослени аналитицару кад цес се пријавити на биро за овај мјесец???

Name

007 Бонд

02.08.2018 13:23

Ово све је политички спин. Албанаца има ,,више'', јер Срби са југа до скоро нису имали ни једну нормалну фабрику, па су сви шибнули за Београд или Војводину (јер новаћ, моћ и памет је на северу)... Али, сад су добили 2 фабрике, и Србија улаже и у југ... А што се тиче разграничења - неко (запад, јер њима је битан Бондстил) је Србији намигнуо да призна Косово, и добиће север Косова (север Косова је битан, јер тамо је рудник који вреди 1000 МИЛИЈАРДИ евра), + Републику Српску. Освајање Црне Горе од Србије је опет почело, јер политички се делује преко оних 200 000 људи који се изјашњавају као Срби (тј. Србија прво ту популацију јача)! ...А за неких 50 - 100 година ће се поново покренути питање НДХ, олује, покатоличавања (значи, питање свих српских РСК).

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

02.08.2018 13:27

Кад сте омогућили људима да лагодно живе што се онда чудите што продају имовину.Само гледате себи а боли вас уво за национални интерес.И у БиХ,као и у Србији сви улажу паре у откуп Српске земље.Нестаћемо из грунта.Толико сте нас урнисали,Ви наши великосрпски лидери,да се нећемо извући ни за милион година.И да,добро рекоше Тарабићи,биће толико Срба да ће моћи стати под једну шљиву.Нећемо имати простора за двије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

02.08.2018 13:27

Па купују, не краду и не отимају! Шта не ваља. Не мозес имати и овце и новце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

02.08.2018 15:41

Па чудно Србима што купују, Срби иначе отимају, све већ виђено деведесетих по Босни и Хрватској.