Зашто не би требало да спавате са укљученим вентилатором?

Ако вам је тешко да заспите због високих температура, можда сте дошли у искушење да оставите укључен вентилатор током ноћи. Али то заиста није добра идеја. . .

Здравље 01.08.2018 | 08:47
Зашто не би требало да спавате са укљученим вентилатором?
Иако свеже струјање ваздуха, док покушавате да заспите, звучи врло пријатно, спавање са укљученим вентилатором има и своје лоше стране. Док вентилатор подстиче струјање ваздуха у просторији, истовремено подиже прашину која би могла да заврши у вашим синусима, што може да изазове алергије или напад астме. 

Вентилатор може да изазове и иритацију синуса, који ће због исушивања производити више секрета, што може довести до блокаде синуса, отежаног дисања и главобоље. 

Такође, појачано струјање ваздуха изазива и појачано сушење коже, а ако спавате отворених уста, проблеми са исушивањем могу бити још гори. 

Хладан ваздух из вентилатора може изазвти и укоченост мишића, као и грчеве. Ово ће посебно погађати људе који вентилатор држе близу главе или врата, пише "Слееп Адвисор".

 Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цхристиан Сwеден

03.08.2018 16:22

Потпуно тацно, ако користите вентилатор примјетит цете да је нос ујутро пун и сасусен као да има тона прасине у њему. Зато је највазније да просторија буде циста од прасине инаце вентилатор све саље у нос. Зато људи не спавају на поду вец на кревету јер при поду има превисе прасине.

ОДГОВОРИТЕ