ЛШ: Маријамполе, Звездина успутна станица...

После 3:0 у Београду, црвено-бели не би требало да имају проблем у Литванији.

Фудбал 31.07.2018 | 21:45
ЛШ: Маријамполе, Звездина успутна станица...
Растерећени и расположени, фудбалери Црвене звезде отпутовали су у Литванију, где ће у среду од 19.30 играти против Судуве реванш утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Из Београда су однели 3:0, тако да се очекује рутинска "овера" пласмана у наредну фазу, на мегдан Спартаку из Трнаве или варшавској Легији (Словаци су тренутно ближи јер су победили 2:0 у гостима).

Делује да ће градић Маријамполе бити само успутна станица у намери црвено-белих да се кончно врате међу елиту европског фудбала, али изабраници Владана Милојевића никако не би смели превише да се опусте. Не због бојазни да би Судува могла да надокнади три гола минуса - јер мало је вероватно да ће литвански шампион успети толико пута да матира Милана Борјана који је несавладан у свих пет овосезонских утакмица - већ због очувања добре атмосфере и самопоуздања међу играчима.

Недовољно добра реализација гол-шанси у претходним утакмицама терала је многе да се хватају за главу, па би дуел против евидентно слабијег ривала могао да послужи за уигравање нападачких акција и распуцавање. Још једна убедљива победа сигурно би учврстила морал, док би промашаји попут оних у Летонији против Спартакса (0:0) могли да навуку дозу неповерења пред наставак квалификација.

Имао је Милојевић доста проблема са шпицевима од почетка сезоне, али се Никола Стојиљковић опоравио од повреде ложе и заиграо у недељу против Радничког из Ниша (2:0). Није се уписао у стрелце и видело се да ће му требати још неко време да уђе у форму, па би управо утакмица попут ове у Маријамполу требало да му помогне да се брже уигра.

Млади Дејан Јовељић одлично користи минутажу коју добија, а пошто је против Нишлија имао предност у односу на Милана Павкова да замени Стојиљковића, може се очекивати да ће тако бити и у Литванији.

Поред квалитета, у прилог црвено-белима пред ово гостовање иде и статистика.

Црвена звезда је шест пута досад побеђивала 3:0 у првој утакмици неког међународног двомеча и свих шест пута се пласирала у наредну фазу такмичења.

Било је то против румунског Арада (3:0, 3:1), ирског Слиго Роверса (3:0, 3:0), Панатинаикоса (3:0, 1:2), Ренџерса (3:0, 1:1), Динамо Дрездена (3:0, 2:1) и прошле сезоне против малтешке Флоријане (3:0, 3:3).

Судува ће бити тек други представник Литваније, са којим се састају црвено-бели. Претходно су, у сезони 1989/90, елиминисали Жалгирис победама 4:1 и 1:0. Било је то у шеснаестини финала тадашњег Купа УЕФА, а члан Звездиног тима био је садашњи спортски директор, Митар Мркела.

Пут до групе Звезду засад води преко Истока (Летонија, Литванија, Словачка или Пољска). Видећемо докле ће стићи изабраници Владана Милојевића. Ако успешно заврше ово и наредно коло, имаће гарантовано место у Лиги Европе. 

Ипак, тежи се повратку међу шампионе...

На списку Владана Милојевића међу путницима у Литванију су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Филип Стојковић, Марко Гобељић, Вујадин Савић, Милош Дегенек, Срђан Бабић, Милан Родић, Ненад Крстичић, Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Дејан Мелег, Лоренцо Ебисилио, Ел Фарду Бен, Немања Милић, Славољуб Срнић, Немања Радоњић, Милан Јевтовић, Дејан Јовељић, Никола Стојиљковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар