LŠ: Marijampole, Zvezdina usputna stanica...

Posle 3:0 u Beogradu, crveno-beli ne bi trebalo da imaju problem u Litvaniji.

Fudbal 31.07.2018 | 21:45
LŠ: Marijampole, Zvezdina usputna stanica...
Rasterećeni i raspoloženi, fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Litvaniju, gde će u sredu od 19.30 igrati protiv Suduve revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iz Beograda su odneli 3:0, tako da se očekuje rutinska "overa" plasmana u narednu fazu, na megdan Spartaku iz Trnave ili varšavskoj Legiji (Slovaci su trenutno bliži jer su pobedili 2:0 u gostima).

Deluje da će gradić Marijampole biti samo usputna stanica u nameri crveno-belih da se končno vrate među elitu evropskog fudbala, ali izabranici Vladana Milojevića nikako ne bi smeli previše da se opuste. Ne zbog bojazni da bi Suduva mogla da nadoknadi tri gola minusa - jer malo je verovatno da će litvanski šampion uspeti toliko puta da matira Milana Borjana koji je nesavladan u svih pet ovosezonskih utakmica - već zbog očuvanja dobre atmosfere i samopouzdanja među igračima.

Nedovoljno dobra realizacija gol-šansi u prethodnim utakmicama terala je mnoge da se hvataju za glavu, pa bi duel protiv evidentno slabijeg rivala mogao da posluži za uigravanje napadačkih akcija i raspucavanje. Još jedna ubedljiva pobeda sigurno bi učvrstila moral, dok bi promašaji poput onih u Letoniji protiv Spartaksa (0:0) mogli da navuku dozu nepoverenja pred nastavak kvalifikacija.

Imao je Milojević dosta problema sa špicevima od početka sezone, ali se Nikola Stojiljković oporavio od povrede lože i zaigrao u nedelju protiv Radničkog iz Niša (2:0). Nije se upisao u strelce i videlo se da će mu trebati još neko vreme da uđe u formu, pa bi upravo utakmica poput ove u Marijampolu trebalo da mu pomogne da se brže uigra.

Mladi Dejan Joveljić odlično koristi minutažu koju dobija, a pošto je protiv Nišlija imao prednost u odnosu na Milana Pavkova da zameni Stojiljkovića, može se očekivati da će tako biti i u Litvaniji.

Pored kvaliteta, u prilog crveno-belima pred ovo gostovanje ide i statistika.

Crvena zvezda je šest puta dosad pobeđivala 3:0 u prvoj utakmici nekog međunarodnog dvomeča i svih šest puta se plasirala u narednu fazu takmičenja.

Bilo je to protiv rumunskog Arada (3:0, 3:1), irskog Sligo Roversa (3:0, 3:0), Panatinaikosa (3:0, 1:2), Rendžersa (3:0, 1:1), Dinamo Drezdena (3:0, 2:1) i prošle sezone protiv malteške Florijane (3:0, 3:3).

Suduva će biti tek drugi predstavnik Litvanije, sa kojim se sastaju crveno-beli. Prethodno su, u sezoni 1989/90, eliminisali Žalgiris pobedama 4:1 i 1:0. Bilo je to u šesnaestini finala tadašnjeg Kupa UEFA, a član Zvezdinog tima bio je sadašnji sportski direktor, Mitar Mrkela.

Put do grupe Zvezdu zasad vodi preko Istoka (Letonija, Litvanija, Slovačka ili Poljska). Videćemo dokle će stići izabranici Vladana Milojevića. Ako uspešno završe ovo i naredno kolo, imaće garantovano mesto u Ligi Evrope. 

Ipak, teži se povratku među šampione...

Na spisku Vladana Milojevića među putnicima u Litvaniju su: Milan Borjan, Zoran Popović, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić, Nenad Krstičić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, El Fardu Ben, Nemanja Milić, Slavoljub Srnić, Nemanja Radonjić, Milan Jevtović, Dejan Joveljić, Nikola Stojiljković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar