Евертон спушта рампу Челсију за Пикфорда!

Плавцима отежан пут до голмана.

Фудбал 31.07.2018 | 23:15
Евертон спушта рампу Челсију за Пикфорда!
Челсијева потрага за голманом могла би да доживи нови крах. Само неколико дана пошто је Алисон Бекер појачао Ливерпул, Џордан Пикфорд би могао да постане недоступан за Романа Абрамовича и његов тим.

Са Острва се чуо глас да је Евертон озбиљно схватио „претње“ из Западног Лондона и зато је решен да трансфер спречи по хитном поступку. На Гудисону су већ постигли концензус око тога да се Пикфорду понуди нови уговор са увећаном платом, чиме би репрезентативац Енглеске остао везан за Карамеле на дужи временски период. Или бар до наредног лета, када би му цена вероватно додатно скочила. Додуше, како званични преговори нису још почели, у Челсију и даље постоји нада да би ствари могле да се заврше позитивно. 

Евертонова жеља да Пикфорду продужи уговор који и овако траје до 2022. године могла би теоретски да се испостави као кобна по даљу сарадњу. Наравно, ту ће се показати какве су Пикфордове амбиције у каријери, пошто Евертон и поред великих улагања не успева да постигне жељени ниво, нити да направи неки озбиљнији помак напред. Челси је окренуо нови лист и прави тим за велика дела, а уколико Тибо Куртоа заиста оде, Пикфорд би могао да буде прави човек за посао. Не само што је добро бранио током Мундијала у Русији, већ је пружао више него добра издања и током прошле сезоне, прве у дресу Евертона. 

Пикфорд тренутно зарађује око 115.000 евра седмично, што је близу 6.000.000 евра годишње. Евертон је спреман да му понуди између 130.000 и 140.000 евра седмично, што би га учинило једним од најплаћенијих играча у тиму. Ако би пристао, актуелни уговор био би продужен сигурно за бар још једну годину. 

Видећемо ко има боље способности убеђивања...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар