Everton spušta rampu Čelsiju za Pikforda!

Plavcima otežan put do golmana.

Fudbal 31.07.2018 | 23:15
Everton spušta rampu Čelsiju za Pikforda!
Čelsijeva potraga za golmanom mogla bi da doživi novi krah. Samo nekoliko dana pošto je Alison Beker pojačao Liverpul, Džordan Pikford bi mogao da postane nedostupan za Romana Abramoviča i njegov tim.

Sa Ostrva se čuo glas da je Everton ozbiljno shvatio „pretnje“ iz Zapadnog Londona i zato je rešen da transfer spreči po hitnom postupku. Na Gudisonu su već postigli koncenzus oko toga da se Pikfordu ponudi novi ugovor sa uvećanom platom, čime bi reprezentativac Engleske ostao vezan za Karamele na duži vremenski period. Ili bar do narednog leta, kada bi mu cena verovatno dodatno skočila. Doduše, kako zvanični pregovori nisu još počeli, u Čelsiju i dalje postoji nada da bi stvari mogle da se završe pozitivno. 

Evertonova želja da Pikfordu produži ugovor koji i ovako traje do 2022. godine mogla bi teoretski da se ispostavi kao kobna po dalju saradnju. Naravno, tu će se pokazati kakve su Pikfordove ambicije u karijeri, pošto Everton i pored velikih ulaganja ne uspeva da postigne željeni nivo, niti da napravi neki ozbiljniji pomak napred. Čelsi je okrenuo novi list i pravi tim za velika dela, a ukoliko Tibo Kurtoa zaista ode, Pikford bi mogao da bude pravi čovek za posao. Ne samo što je dobro branio tokom Mundijala u Rusiji, već je pružao više nego dobra izdanja i tokom prošle sezone, prve u dresu Evertona. 

Pikford trenutno zarađuje oko 115.000 evra sedmično, što je blizu 6.000.000 evra godišnje. Everton je spreman da mu ponudi između 130.000 i 140.000 evra sedmično, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača u timu. Ako bi pristao, aktuelni ugovor bio bi produžen sigurno za bar još jednu godinu. 

Videćemo ko ima bolje sposobnosti ubeđivanja...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar