Сви хоће Бакајока, али нико нема толико пара!

И врло лако би могло да се деси да Француз остане у Челсију.

Фудбал 31.07.2018 | 22:30
Сви хоће Бакајока, али нико нема толико пара!
Дошао је као велико појачање за 40.000.000 евра, али Тијему Бакајоко, бар не у првој сезони, није успео да покаже да је играч за Челси. Многи су клубови покушали то да искористе, али по свему судећи 23-годишњи везиста остаје на Стамфорду.

Плавци су ради да га продају, али не и да изгубе превише новца у целом процесу. А није ни Бакајоко за ту варијанту, иако је сасвим јасно да би се у неким од клубова удварача много лакше изборио за минутажу него у Лондону.

Преко посредника, Бакојоково окружење већ су контактирали Севиља, Интер и Милан, сви више него занимљиви за већину фудбалера, посебно оне који треба да васкрсну приче о томе да су материјал за сам врх фудбалске пирамиде. Међутим, Севиља, Интер и Милан јесу такви клубови зато што последњих сезона нису сам врх. Разлог је једноставно: немају довољно пара. А за Бакајока треба баш много пара.

Прво је ту фудбалерова плата од 6.500.000 евра годишње. Интер и Милан би некако и могли да сакупе толико – Севиља скоро никако – али би се толико потрудили само да доводе играча који ће да буде звезда тима и сакрива лопту. Бакајоко је задњи везни. И не најбољи на тој позицији. А уговор са Челсијем му истиче тек за четири године што значи да има довољно времена да се покаже.

Други и још већи финансијски проблем је захтев самог Челсија, који сигурно не би прихватио огроман минус у каси, а како неће вероватно нигде моћи да извуче 40.000.000 евра позајмица се наметала као потенцијално решење. Али није прошла, јер Плавци не желе да прихвате позајмицу без надокнаде, а притом од од заинтересованих тражи и да покрију комплетну Бакајокову плату. Што све излази на минимум осам цифара, а то је већ сума која наговештава останак Француза на Стамфорд Бриџу.

Мада, никад се не зна...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар