Svi hoće Bakajoka, ali niko nema toliko para!

I vrlo lako bi moglo da se desi da Francuz ostane u Čelsiju.

Fudbal 31.07.2018 | 22:30
Svi hoće Bakajoka, ali niko nema toliko para!
Došao je kao veliko pojačanje za 40.000.000 evra, ali Tijemu Bakajoko, bar ne u prvoj sezoni, nije uspeo da pokaže da je igrač za Čelsi. Mnogi su klubovi pokušali to da iskoriste, ali po svemu sudeći 23-godišnji vezista ostaje na Stamfordu.

Plavci su radi da ga prodaju, ali ne i da izgube previše novca u celom procesu. A nije ni Bakajoko za tu varijantu, iako je sasvim jasno da bi se u nekim od klubova udvarača mnogo lakše izborio za minutažu nego u Londonu.

Preko posrednika, Bakojokovo okruženje već su kontaktirali Sevilja, Inter i Milan, svi više nego zanimljivi za većinu fudbalera, posebno one koji treba da vaskrsnu priče o tome da su materijal za sam vrh fudbalske piramide. Međutim, Sevilja, Inter i Milan jesu takvi klubovi zato što poslednjih sezona nisu sam vrh. Razlog je jednostavno: nemaju dovoljno para. A za Bakajoka treba baš mnogo para.

Prvo je tu fudbalerova plata od 6.500.000 evra godišnje. Inter i Milan bi nekako i mogli da sakupe toliko – Sevilja skoro nikako – ali bi se toliko potrudili samo da dovode igrača koji će da bude zvezda tima i sakriva loptu. Bakajoko je zadnji vezni. I ne najbolji na toj poziciji. A ugovor sa Čelsijem mu ističe tek za četiri godine što znači da ima dovoljno vremena da se pokaže.

Drugi i još veći finansijski problem je zahtev samog Čelsija, koji sigurno ne bi prihvatio ogroman minus u kasi, a kako neće verovatno nigde moći da izvuče 40.000.000 evra pozajmica se nametala kao potencijalno rešenje. Ali nije prošla, jer Plavci ne žele da prihvate pozajmicu bez nadoknade, a pritom od od zainteresovanih traži i da pokriju kompletnu Bakajokovu platu. Što sve izlazi na minimum osam cifara, a to je već suma koja nagoveštava ostanak Francuza na Stamford Bridžu.

Mada, nikad se ne zna...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar