Грађани блокирали магистрални пут

Група грађана Мјесне заједнице Годијено код Фоче, поново је, послије три мјесеца, данас организовала протест и блокаду магистралног пута који пролази кроз центар ове мјесне заједнице због тога што надлежне републичке институције и предузећа и даље не предузимају ништа да се ова важна саобраћајница санира и оспособи за нормалан саобраћај.

Република Српска 29.07.2018 | 19:07
Грађани блокирали магистрални пут
Предсједник ове фочанске мјесне заједнице Драгослав Станојевић каже да становништво тражи од извршне власти из Бања Луке да се овај пут М-8 врати у првобитно стање.

"Пут није раскресан, пун је неравнина, ударних рупа и одрона и у катастрофалном је стању. Изгледа да нас у надлежном министарству и `Путевима РС` третирају као грађане другог реда јер након нашег првог протеста нико није дошао да види стање саобраћајнице.

Упутили смо писма свим републичким инстанцама али нису се удостојили ни да нам одговоре. Сваки дан имамо штете на возилима и уколико се овај проблем не ријеши нама у овим селима нема живота", додаје Станојевић.

Грађани захтијевају да се асфалтира пут од три километра до Годијена јер је на њему асфалт и прије рата постојао и да се санира преостала дионица од мјеста Драгачева до превоја Потркуша.

"Ако ово не буду урадили у што краћем временском року окупићемо се поново и радикалније дјеловати и нећемо блокирати саобраћајницу један сат него ћемо на њој и спавати у шаторима", искључив је Станојевић.

Да ће се протести наставити тврди и становник Годијена Захид Клинац.

"Данас нас се није могло више окупити, јер су у току сеоски послови на кошењу и купљењу сијена, али ако затреба сакупићемо пет стотина особа и српске и муслиманске националности и пред општином тражит наша права", каже Клинац.

Прву блокаду магистралног пута мјештани су организовали 21. априла ове године, а након тога саобраћајницу су поправили општински путари.
Сељаци кажу да је то урађено "ко ни себи ни коме своме" па су љетне бујице насип однијеле и пут је сад у још горем стању.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Атв@

29.07.2018 17:46

Па ста цека нацелник Масиц.НЕКА ријеси проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

29.07.2018 20:25

Какав црни Масиц Па то све го лезиљебарос или лопов. Па тај пут ка том селу је златан какав је главни пут према Црној Гори, ни у африци то нема. А инаце опстина је објавила како је направљен туристицки пут за рафтинг за Тару, направили су цак и куцицу да наплацују таxу, из будзета издвојили 170.000 марака, паре је неко узео а пут НИЈЕ у ФУНКЦИЈИ!!!! То је пљацка невидјена. Додјите у Фоцу има се ста снимати 5 дана

Name

Јоја

29.07.2018 17:48

Треба све са села и мањих мјеста у један град смјестити

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

29.07.2018 20:10

Јел ово Топ листа надреалиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

100% за Милета!!!

29.07.2018 22:07

Уф, јаког ли мјеста, људи, а и магистралног пута!!!

ОДГОВОРИТЕ