Građani blokirali magistralni put

Grupa građana Mjesne zajednice Godijeno kod Foče, ponovo je, poslije tri mjeseca, danas organizovala protest i blokadu magistralnog puta koji prolazi kroz centar ove mjesne zajednice zbog toga što nadležne republičke institucije i preduzeća i dalje ne preduzimaju ništa da se ova važna saobraćajnica sanira i osposobi za normalan saobraćaj.

Republika Srpska 29.07.2018 | 19:07
Građani blokirali magistralni put
Predsjednik ove fočanske mjesne zajednice Dragoslav Stanojević kaže da stanovništvo traži od izvršne vlasti iz Banja Luke da se ovaj put M-8 vrati u prvobitno stanje.

"Put nije raskresan, pun je neravnina, udarnih rupa i odrona i u katastrofalnom je stanju. Izgleda da nas u nadležnom ministarstvu i `Putevima RS` tretiraju kao građane drugog reda jer nakon našeg prvog protesta niko nije došao da vidi stanje saobraćajnice.

Uputili smo pisma svim republičkim instancama ali nisu se udostojili ni da nam odgovore. Svaki dan imamo štete na vozilima i ukoliko se ovaj problem ne riješi nama u ovim selima nema života", dodaje Stanojević.

Građani zahtijevaju da se asfaltira put od tri kilometra do Godijena jer je na njemu asfalt i prije rata postojao i da se sanira preostala dionica od mjesta Dragačeva do prevoja Potrkuša.

"Ako ovo ne budu uradili u što kraćem vremenskom roku okupićemo se ponovo i radikalnije djelovati i nećemo blokirati saobraćajnicu jedan sat nego ćemo na njoj i spavati u šatorima", isključiv je Stanojević.

Da će se protesti nastaviti tvrdi i stanovnik Godijena Zahid Klinac.

"Danas nas se nije moglo više okupiti, jer su u toku seoski poslovi na košenju i kupljenju sijena, ali ako zatreba sakupićemo pet stotina osoba i srpske i muslimanske nacionalnosti i pred opštinom tražit naša prava", kaže Klinac.

Prvu blokadu magistralnog puta mještani su organizovali 21. aprila ove godine, a nakon toga saobraćajnicu su popravili opštinski putari.
Seljaci kažu da je to urađeno "ko ni sebi ni kome svome" pa su ljetne bujice nasip odnijele i put je sad u još gorem stanju.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Atv@

29.07.2018 17:46

Pa sta ceka nacelnik Masic.NEKA rijesi problem

ODGOVORITE
Name

Haha

29.07.2018 20:25

Kakav crni Masic Pa to sve go leziljebaros ili lopov. Pa taj put ka tom selu je zlatan kakav je glavni put prema Crnoj Gori, ni u africi to nema. A inace opstina je objavila kako je napravljen turisticki put za rafting za Taru, napravili su cak i kucicu da naplacuju taxu, iz budzeta izdvojili 170.000 maraka, pare je neko uzeo a put NIJE u FUNKCIJI!!!! To je pljacka nevidjena. Dodjite u Focu ima se sta snimati 5 dana

Name

Joja

29.07.2018 17:48

Treba sve sa sela i manjih mjesta u jedan grad smjestiti

ODGOVORITE
Name

simo

29.07.2018 20:10

Jel ovo Top lista nadrealista

ODGOVORITE
Name

100% за Милета!!!

29.07.2018 22:07

Uf, jakog li mjesta, ljudi, a i magistralnog puta!!!

ODGOVORITE