Ријека из које слободно можете пити воду

Поред плажа и бројних спортова на води који су атракција како за туристе тако и за наше грађане, посебан доживљај који пробуди незаборавни адреналин свакако је и рафтинг.

Путовања 28.07.2018 | 12:53
Ријека из које слободно можете пити воду
Од некада чувеног сплаварења на Тари и Дрини данас се дошло до рафтинга.

Рафтинг је пре свега замишљен као добар провод на реци - спој лепоте, адреналина, авантуре, одмора, забаве, задовољства, другарства, атракције, позитивне енергије - и повратак нетакнутој природи.

Црна Гора је препознатљива по свом рафтингу на реци Тари која настаје спајањем Опаснице и Веруше у подножју планине Комови.

Њена укупна дужина је 144 км, од чега је 104 километра тока у Црној Гори и 40км у Босни и Херцеговини. Сигурно сте некада чули, река Тара се због своје чистоће назива и "Сузом Европе" јер без бриге можете пити њену бистру и ледену воду где год да се нађете, у било ком делу тока.

Оно што је новина јесте то да су службе Парка природе Пива, у оквиру активности које за циљ имају унапређење услова за рафтинг Таром, уредиле нови простор за паркирање возила.

Како су навели, уклоњени су објекти код моста на реци Тари који су годинама били неупотребљиви.

"Извршено је равнање и проширење терена који ће служити искључиво за паркинг возила која дочекују рафтере на Шћепан Пољу гдје се завршава рафтинг", прецизирали су из Парка природе Пива.

Нови капацитет овог паркинга је 30 комби возила, па очекују да ће то у великој мери растеретити гужве које настају током сезоне рафтинга на овом локалитету.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар