Rijeka iz koje slobodno možete piti vodu

Pored plaža i brojnih sportova na vodi koji su atrakcija kako za turiste tako i za naše građane, poseban doživljaj koji probudi nezaboravni adrenalin svakako je i rafting.

Putovanja 28.07.2018 | 12:53
Rijeka iz koje slobodno možete piti vodu
Od nekada čuvenog splavarenja na Tari i Drini danas se došlo do raftinga.

Rafting je pre svega zamišljen kao dobar provod na reci - spoj lepote, adrenalina, avanture, odmora, zabave, zadovoljstva, drugarstva, atrakcije, pozitivne energije - i povratak netaknutoj prirodi.

Crna Gora je prepoznatljiva po svom raftingu na reci Tari koja nastaje spajanjem Opasnice i Veruše u podnožju planine Komovi.

Njena ukupna dužina je 144 km, od čega je 104 kilometra toka u Crnoj Gori i 40km u Bosni i Hercegovini. Sigurno ste nekada čuli, reka Tara se zbog svoje čistoće naziva i "Suzom Evrope" jer bez brige možete piti njenu bistru i ledenu vodu gde god da se nađete, u bilo kom delu toka.

Ono što je novina jeste to da su službe Parka prirode Piva, u okviru aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje uslova za rafting Tarom, uredile novi prostor za parkiranje vozila.

Kako su naveli, uklonjeni su objekti kod mosta na reci Tari koji su godinama bili neupotrebljivi.

"Izvršeno je ravnanje i proširenje terena koji će služiti isključivo za parking vozila koja dočekuju raftere na Šćepan Polju gdje se završava rafting", precizirali su iz Parka prirode Piva.

Novi kapacitet ovog parkinga je 30 kombi vozila, pa očekuju da će to u velikoj meri rasteretiti gužve koje nastaju tokom sezone raftinga na ovom lokalitetu.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar