ЕП: Српкиње побиједиле Турску у Барселони!

Најзад победа! У понедељак српским ватерполисткињама предстоји борба за девето место на ЕП са победником сусрета Израел – Хрватска.  Женска ватерполо репрезентација Србије победила је Турску са 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3) у петом колу групе Б Европског првенства у Барселони.

Остали спортови 21.07.2018 | 17:00
ЕП: Српкиње побиједиле Турску у Барселони!
Ово је Србији била прва победа, па је наша репрезентација петопласирана иза Немачке, Русије, Мађарске и Шпаније. Једино је Турска иза српске селекције са свих пет пораза.

Српкиње су већ у првој четвртини показале надмоћ у базену и повеле са 3:0. Предност су повећале и у другој деоници на 4:0, да би Туркиње у наставку смањиле заостатак.

После треће четвртине је било 6:3, а последња деоница је била изједначена и Србија је уписала победу.

Репрезентација Србије ће тако моћи да игра за девето место на шампионату, а чека противника из дуела Хрватске и Израела који се игра од 17 часова.

Најзад победа. Српске ватерполисткиње стигле су до прве победе на Европском првенству. До ње су дошле одличном одбраном током утакмице и најбољом игром у нападу у досадашњем делу турнира. У понедељак им предстоји борба за девето место са победником сусрета Израел – Хрватска.

У првој четвртини је све функционисало како треба. Ивана Ћоровић је зауставила опасну Кусову, а у нападу су погадјале Лука, Вуковић и Пантовић. У финишу друге четвртине уписала се Тијана Јаковљевић. Туркиње су дошле до даха у трећем делу са два брза гола. Јована Пантовић и, у самом финишу, Нина Јосифовић су имале одговор и вратиле мир у екипу.

Када су Лука и Јаковљевић повећале предност на 8:3 све је било решено. Ривал је успео да смањи на 8:6, а потом је Нада Мандић лепим потезом ставила тачку на сусрет.

Србија - Турска 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3)

Базен: Пикорнел
Судије: Ивановски (Црна Гора), Венгенрот (Швајцарска)
Играч више: Србија 7 (3), Турска 6 (1)

СРБИЈА: Клинцов, Чегар, Пантовић 2, Ћоровић, Јосифовић 1, Прица, Лука 2, Мандић 1, Рудић, Вуковић 1, Новаковић, Јаковљевић 2, Петровић.
ТУРСКА: Адинлик, Виша, Бурали, Темел, Косе, Чолак, Озгумус 2, Елма 1, Алтам, Кус 3, Ченгиз, Дуран, Баки.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар