EP: Srpkinje pobijedile Tursku u Barseloni!

Najzad pobeda! U ponedeljak srpskim vaterpolistkinjama predstoji borba za deveto mesto na EP sa pobednikom susreta Izrael – Hrvatska.  Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Tursku sa 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3) u petom kolu grupe B Evropskog prvenstva u Barseloni.

Ostali sportovi 21.07.2018 | 17:00
EP: Srpkinje pobijedile Tursku u Barseloni!
Ovo je Srbiji bila prva pobeda, pa je naša reprezentacija petoplasirana iza Nemačke, Rusije, Mađarske i Španije. Jedino je Turska iza srpske selekcije sa svih pet poraza.

Srpkinje su već u prvoj četvrtini pokazale nadmoć u bazenu i povele sa 3:0. Prednost su povećale i u drugoj deonici na 4:0, da bi Turkinje u nastavku smanjile zaostatak.

Posle treće četvrtine je bilo 6:3, a poslednja deonica je bila izjednačena i Srbija je upisala pobedu.

Reprezentacija Srbije će tako moći da igra za deveto mesto na šampionatu, a čeka protivnika iz duela Hrvatske i Izraela koji se igra od 17 časova.

Najzad pobeda. Srpske vaterpolistkinje stigle su do prve pobede na Evropskom prvenstvu. Do nje su došle odličnom odbranom tokom utakmice i najboljom igrom u napadu u dosadašnjem delu turnira. U ponedeljak im predstoji borba za deveto mesto sa pobednikom susreta Izrael – Hrvatska.

U prvoj četvrtini je sve funkcionisalo kako treba. Ivana Ćorović je zaustavila opasnu Kusovu, a u napadu su pogadjale Luka, Vuković i Pantović. U finišu druge četvrtine upisala se Tijana Jakovljević. Turkinje su došle do daha u trećem delu sa dva brza gola. Jovana Pantović i, u samom finišu, Nina Josifović su imale odgovor i vratile mir u ekipu.

Kada su Luka i Jakovljević povećale prednost na 8:3 sve je bilo rešeno. Rival je uspeo da smanji na 8:6, a potom je Nada Mandić lepim potezom stavila tačku na susret.

Srbija - Turska 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3)

Bazen: Pikornel
Sudije: Ivanovski (Crna Gora), Vengenrot (Švajcarska)
Igrač više: Srbija 7 (3), Turska 6 (1)

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović 2, Ćorović, Josifović 1, Prica, Luka 2, Mandić 1, Rudić, Vuković 1, Novaković, Jakovljević 2, Petrović.
TURSKA: Adinlik, Viša, Burali, Temel, Kose, Čolak, Ozgumus 2, Elma 1, Altam, Kus 3, Čengiz, Duran, Baki.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar