СП: Кејн најбољи стријелац, Модрић најбољи играч!

Кејн најбољи стрелац са 6 голова, 4 са пенала! Енглески фудбалер Хари Кејн је са шест постигнутих голова најбољи стрелац.  Лука Модрић је најбољи играч Мундијала! Фудбалер Хрватске Лука Модрић проглашен је најбољим играчем Светског првенства у Русији.  Златна лопта – Лука Модрић! А она права? Заслужено!

Фудбал 15.07.2018 | 21:30
СП: Кејн најбољи стријелац, Модрић најбољи играч!
Хрватска није најбоља репрезентација света, али Лука Модрић јесте најбољи играч Светског првенства!

Хрватски капитен је после пораза у финалу добио малу утеху у виду Златне лопте за најбољег играча турнира. Заслужено! Свака част Мбапеу, Гризману, Погби и осталима, али Реалов плејмејкер је био најдоминантнији играч првенства. Сребрна лопта је припала Едену Азару, а Бронзана Антоану Гризману. 

Постао је први Хрват који је освојио ово признање, а интересантно је да је наследио Леа Месија који је пре четири године такође поражен у финалу, али је изабран за најбољег.

Златна лопта са Мундијала ће тешко заменити Модрићу титулу првака света коју је могао да освоји, али јесте нека врста утехе...

Међутим, много је занимљивији а видимо ко ће освојити ону „праву“ Златну лопту у јануару, за најбољег играча света у 2018. години. Лука Модрић је један од најозбиљнијих кандидата. Имао је фантастичну сезону и у Реалу са којим је постао првак Европе, па би са овим финалом могао да буде главни кандидат да прекине више годишњу доминацију Месија и Роналда.

Његова репрезентација је у финалу Мундијала изгубила 2:4 од Француске и остала без трофеја намењеног прваку света, али је Модрић читаво првенство одиграо маестрално и заслужено понео признање.

"Жила куцавица" средине Реал Мадрида је у Русији постигао два гола и имао четири ударца ка противничким голманима. Поред тога, уписао је и једну асистенцију и још 18 битних додавања.

Био је готово без грешке у додавањима где је скоро девет од десет додавања проналазило траженог играча. Други најбољи играч на турниру је Еден Азар, а трећи Антоан Гризман.

Од осталих награда, она за најбољег голмана је припала Белгијанцу Тибу Куртои, најбољи стрелац је Хари Кејн са шест погодака, а најбољи млади играч првенства је очекивано Килијан Мбапе који је био стрелац и у финалу.

Хрватска није имала среће да се окити титулом првака света, али су изабраници селектора Златка Далића одиграли маестрални и одушевили свет. Поред сребра, велика награда је и признање које је добио ас Реал Мадрида.

На последњих шест светских првенстава најбољи играч није из победничке екипе. Од Француске - Роналдо, Оливер Кан, Зинедин Зидан, Дијего Форлан, Милонел Меси и сада Лука Модрић.

Најбољи млади играч Светског првенства у Русији је Килијан Мбапе. Деветнаестогодишњи Француз је бриљирао на Мундијалу и има велике заслуге што су "триколори" прваци света. Мпабе је постао четврти најмлађи фудбалер у финалима Мундијала, а Француска је од данас најмлађи шампион и учесник утакмице за прво место.

Први стрелац Светског првенства је Енглез Хари Кејн са шест голова, док је први голман турнира Тибо Куртоа.

Кејн најбољи стрелац са 6 голова, 4 са пенала! Енглески фудбалер Хари Кејн је са шест постигнутих голова најбољи стрелац Светског првенства у Русији.

Кејн је постигао четири поготка са беле тачке, али је последњи пут био стрелац против Колумбије у осмини финала, па Енглеска није могла даље од полуфинала.

Енглеска је на овом шампионату могла да се задовољи четвртим место, нису вратили кући титулу првака света, али је Хари Кејн успео да освоји Златну копачку на овом турниру. И са тим ће Енглези бити веома поносни.

Он је постигао шест погодака и докопао се вредне индивидуалне титуле. Иза њега су са четири гола билиРомелу Лукаку, Денис Черишев и Кристијано Роналдо.

Иза њих следи листа играча са по три дата гола. 

Хари Кејн је тако постао други енглески фудбалер у историји који је зарадио ово признање. Пре њега је то успело само Гарију Линекеру 1986. године.
"Честитке Кејну на освајању Златне копачке. Добро дошао у клуб, момче", написао је Линекер на Твитеру.

Иначе, о каквом се играчу ради најбоље говоре следеће бројке. Од 2014. до сада он је одиграо четири пуне сезоне. За то време постигао је укупно 129 голова. Два пута је био најбољи стрелац Премијер лиге, сада је добио и Златну копачку Мундијала. У Премијер лиги је имао седам хет-трикова, у Лиги шампиона један и на Мундијалу један. Страшан нападач.

Кејн је на овом Мундијалу поред тих шест голова имао и једну асистенцију, 94% прецизност код додавања и највише је претрчао од свих енглеских фудбалера. Добио је 11 од 13 ваздушних дуела и имао је седам пресечених лопти.

Сјајан турнир за Кејна.

Најбољи стрелци кроз кроз историју светских првенстава:
1930 – Гиљермо Стабиле 8 голова
1934 – Олдрих Неједли 5
1938 – Леонидас 7
1950 – Адемир 8
1954 – Шандор Кочиш 11
1958 – Жист Фонтен 13
1962 – Дражен Јерковић, Гаринча, Вава, Леонел Санчес, Валентин Иванов, Флоријан Алберт 4
1966 – Еузебио 9
1970 – Герд Милер 10
1974 – Грегор Лато 7
1978 – Марио Кемпес 6
1982 – Паоло Роси 6
1986 – Гари Линекер 6
1990 – Салваторе Скилаћи 6
1994 – Олег Саленко, Христо Стоичков 6
1998 – Давор Шукер 6
2002 – Роналдо 8
2006 – Мирослав Клосе 5
2010 – Дијего Форлан, Томас Милер, Весли Снајдер, Давид Виља 5
2014 – Хамес Родригес 6
2018 – Хари Кејн 6

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар