Јојић стигао у Башакшехир!

Милош Јојић у Башакшехиру! Српски фудбалер напустио Немачку и преселио се у Турску. Нови клуб некадашњег играча Партизана је Башакшехир.  Уговор на три плус једну годину.

Фудбал 11.07.2018 | 11:15
Јојић стигао у Башакшехир!
Милош Јојић каријеру наставља у турској. Доскорашњи везиста Келна потписао је уговор са амбициозним турским суперлигашем Башакшехиром из Истанбула.

Српски фудбалер ставио је параф на трогодишњи уговор уз опцију продужетка сарадње за још једну сезону.

Иако два клуба нису објавила финансијске детаље, турски медији наводе да је Башакшехир на име обештећења платио Келну око 2.000.000 евра.

Јојић је претходне три сезоне носио дрес Келна, а за овај клуб одиграо је укупно 72 утакмице и постигао девет голова.

Сениорску каријеру почео је у редовима Телеоптика, а затим је играо за Партизан и Борусију из Дортмунда. Има и пет наступа и један гол за репрезентацију Србије.

Његов нови клуб, Башакшехир, ове сезоне такмичиће се у квалификацијама за Лигу Европе.

Милош Јојић напустио је Немачку и преселио се у Башакшехир. Уговор са турским клубом потписан је на три године, уз могућност да га продужи на још годину дана.

После три године у Келну, а четири у Бундеслиги, Јојић је одлучио да промени средину и изабрао је клуб који се прошле сезоне до краја борио са Фенербахчеом и Галатасарајом за титулу, али је ипак остао без ње.

Башакшехир чак неће ни у Лигу шампиона, јер је на крају заузео треће место, с истим бројем бодова као Фенер, али лошијом гол разликом.

Јојић је каријеру почео у Јединству из Старе Пазове, где су га брзо приметили скаути Партизана. Члан црно-белих био је од 2003. до 2014, када изненада напушта припрема Партизана у Турској и прелази у Борусију Дортмунд, који је у то време водио Јирген Клоп.

За годину дана одиграо је 20 утакмица за "милионере" и постигао четири гола. Део Келна био је пуне три сезоне, али је напустио "јарчеве" након испадања у "Цвајту". Јојић је за Келн одиграо 59 бундеслигашких утакмица и постигао осам голова.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар