Jojić stigao u Bašakšehir!

Miloš Jojić u Bašakšehiru! Srpski fudbaler napustio Nemačku i preselio se u Tursku. Novi klub nekadašnjeg igrača Partizana je Bašakšehir.  Ugovor na tri plus jednu godinu.

Fudbal 11.07.2018 | 11:15
Jojić stigao u Bašakšehir!
Miloš Jojić karijeru nastavlja u turskoj. Doskorašnji vezista Kelna potpisao je ugovor sa ambicioznim turskim superligašem Bašakšehirom iz Istanbula.

Srpski fudbaler stavio je paraf na trogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Iako dva kluba nisu objavila finansijske detalje, turski mediji navode da je Bašakšehir na ime obeštećenja platio Kelnu oko 2.000.000 evra.

Jojić je prethodne tri sezone nosio dres Kelna, a za ovaj klub odigrao je ukupno 72 utakmice i postigao devet golova.

Seniorsku karijeru počeo je u redovima Teleoptika, a zatim je igrao za Partizan i Borusiju iz Dortmunda. Ima i pet nastupa i jedan gol za reprezentaciju Srbije.

Njegov novi klub, Bašakšehir, ove sezone takmičiće se u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Miloš Jojić napustio je Nemačku i preselio se u Bašakšehir. Ugovor sa turskim klubom potpisan je na tri godine, uz mogućnost da ga produži na još godinu dana.

Posle tri godine u Kelnu, a četiri u Bundesligi, Jojić je odlučio da promeni sredinu i izabrao je klub koji se prošle sezone do kraja borio sa Fenerbahčeom i Galatasarajom za titulu, ali je ipak ostao bez nje.

Bašakšehir čak neće ni u Ligu šampiona, jer je na kraju zauzeo treće mesto, s istim brojem bodova kao Fener, ali lošijom gol razlikom.

Jojić je karijeru počeo u Jedinstvu iz Stare Pazove, gde su ga brzo primetili skauti Partizana. Član crno-belih bio je od 2003. do 2014, kada iznenada napušta priprema Partizana u Turskoj i prelazi u Borusiju Dortmund, koji je u to vreme vodio Jirgen Klop.

Za godinu dana odigrao je 20 utakmica za "milionere" i postigao četiri gola. Deo Kelna bio je pune tri sezone, ali je napustio "jarčeve" nakon ispadanja u "Cvajtu". Jojić je za Keln odigrao 59 bundesligaških utakmica i postigao osam golova.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar