Сампаоли остаје селектор Аргентине!

Председник Боке преломио! Савез ушедео 8. 264. 000! После много перипетија. . .

Фудбал 11.07.2018 | 12:00
Сампаоли остаје селектор Аргентине!
Како је јавност размишљала после дебакла на Светском првенству можете да претпоставите. Али Фудбалски савез Аргентине је размишљао као компанија оријентисана на стварање профита. Интерес фудбала па је у воду пред потенцијалним губитком 8.264.000 долара колико би коштао растанак са Хорхеом Сампаолијем. Отуд компромисно решење: Сампаоли остаје селектор Гаучоса.

Додуше, и ову вест треба узети са резервом, јер са свих страна стижу опречне информације, али према оним најугледнијим медијима: председник Савеза  Клаудио Тапија и потпредседник Данијел Анђеличи,  иначе први човек Боке Јуниорс, одлучили су да пруже руку Сампаолију.

Преживео је. Барем до даљег, јер јавност и даље сматра да је неко морао да преузме одговорност. За сад се то неће десити, мад аима још времена с обзиром да Аргентина следеће утакмице игра тек у октобру. Прво ће додуше морати да изабере нове сараднике, јер је цео стручни штаб расформирани. Мораће и да састави нову екипу, пошто су Хавијер Маскерано и Лукас Биљапотврдили да више неће играти за Гаучосе.

Чекају се остали ветерани. Чека се пре свих Лионел Меси са којим Сампаоли баш и није био у идиличним односима.

Како било, до наредног окупљања Сампаоли ће се релаксирати радом уз У20 селекцију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар