Sampaoli ostaje selektor Argentine!

Predsednik Boke prelomio! Savez ušedeo 8. 264. 000! Posle mnogo peripetija. . .

Fudbal 11.07.2018 | 12:00
Sampaoli ostaje selektor Argentine!
Kako je javnost razmišljala posle debakla na Svetskom prvenstvu možete da pretpostavite. Ali Fudbalski savez Argentine je razmišljao kao kompanija orijentisana na stvaranje profita. Interes fudbala pa je u vodu pred potencijalnim gubitkom 8.264.000 dolara koliko bi koštao rastanak sa Horheom Sampaolijem. Otud kompromisno rešenje: Sampaoli ostaje selektor Gaučosa.

Doduše, i ovu vest treba uzeti sa rezervom, jer sa svih strana stižu oprečne informacije, ali prema onim najuglednijim medijima: predsednik Saveza  Klaudio Tapija i potpredsednik Danijel Anđeliči,  inače prvi čovek Boke Juniors, odlučili su da pruže ruku Sampaoliju.

Preživeo je. Barem do daljeg, jer javnost i dalje smatra da je neko morao da preuzme odgovornost. Za sad se to neće desiti, mad aima još vremena s obzirom da Argentina sledeće utakmice igra tek u oktobru. Prvo će doduše morati da izabere nove saradnike, jer je ceo stručni štab rasformirani. Moraće i da sastavi novu ekipu, pošto su Havijer Maskerano i Lukas Biljapotvrdili da više neće igrati za Gaučose.

Čekaju se ostali veterani. Čeka se pre svih Lionel Mesi sa kojim Sampaoli baš i nije bio u idiličnim odnosima.

Kako bilo, do narednog okupljanja Sampaoli će se relaksirati radom uz U20 selekciju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar