Званично: Буфон је голман Пари Сен Жермена!

Ђанлуиђи Буфон, легендарни италијански голман, каријеру ће наставити у француском Пари Сен Жермену.  Искусни голман прошао лекарске прегледе у петак и потписао уговор на једну плус једну годину.

Фудбал 06.07.2018 | 21:00
Званично: Буфон је голман Пари Сен Жермена!
Буфон је крајем прошле сезоне најавио одлазак из Јувентуса, после 17 година верности клуб из Торина, али није рекао да ли ће каријеру наставити или завршити.

Четрдесетогодишњи Ђиђи је са Парижанима потписао уговор на једну годину, али постоји опција да дође до продужења сарадње на још толико времена, ако обе стране буду задовољне.

"Веома сам срећан што се придружујем Пари Сен Жермену. Први пут у каријери напуштам своју земљу, а то не бих урадио да овај пројекат није толико амбициозан и да ме није убедио да донесем ову одлуку", рекао је Буфон за званични сајт ПСЖ. 

Буфон је са Јувеом освојио девет титула Серије А, а са Италијом је био освајач Светског првенства 2006. године. 

Председник ПСЖ Насер Ал-Келафи рекао је да је изузетно поносан што је његов клуб успео да доведе Буфона и похвалио његову преданост спорту и желу за успехом. 

Трофеј који недостаје прослављеном голману је онај 'ушати', а пар пута је био надомак освајању Лиге шампиона са Јувентусом, па му нова нада можда баш лежи уз Нејмара и Мбапеа у Паризу.

Биће чудно да се навикнемо али то је живот. Или што би рекли Французи – Ц’ест ла вие. Али, после 17 година у дресу Јувентуса, Ђанлуиђи Буфон је у петак задужио опему другог клуба. Времешни, али и даље најбољи голман у Европи потписао је са прваком Француске једногодишњи уговор уз опцију продужетка сарадње за још 12 месеци и покушаће да помогне клубу из Париза да се коначно домогне пехара Лиге шампиона. А то је још једино што му недостаје од трофеја у каријери.

Легендарни италијански голман у петак је прошао детаљне лекарске прегледе, након чега је ставио параф на можда и последњи уговор у играчкој каријери с обзиром да ће у јануару напунити 41 годину.

Буфон је на Парк принчева дошао као слободан играч, пошто му је на крају сезоне истекао уговор са торинском Старом дамом. Иако званично није саопштено, Буфон би у ПСЖ-у требало да има годишњу плату од 4.000.000 евра.

“Веома сам срећан због доласка у ПСЖ. Први пут у каријери напуштам своју земљу, а то сам урадио јер је ово веома амбициозан пројекат. Хвала свима на поверењу. Пратио сам раст ПСЖ-а последњих година и знам о чему сањају навијачи. Уложићу искуство и енергију да помогнем склубу да покуша да оствари велике циљеве. Делићемо емоције са навијачима на Парку принчева, али и осталим стадионима у Француској где ћемо представљати Париз, тај дивни град који заслужују да његов клуб буде у самом врху“, рекао је Буфон за сајт новог клуба.

Председник клуба из француске престонице био је срећан што је успео да приволи још једно легендардно фудбалско име да дође у Париз.

“Са 40 година Ђанлуиђи и даље има огромну страст ка фудбалу, а у нашем пројекту нашао је оно чему стреми. Верујем да ће пренети богато искуство не само на наше голмане, већ и све остале играче. Сигуран сам да ће наши навијачи дочекати Буфона како доликује. Његов долазак представља још један доказ да ПСЖ увек хоће више и боље“, поручио је Ал Келаифи.

Један од најбољих голмана свих времена стигао је у Торино из Парме 2001. године. Његов трансфер тежак 52.880.000 евра и даље је највећи на свету међу голманима. За тих 17 година у Јувеу Ђиђи је освојио 11 титула (две одузете), четири Купа Италије и пет Суперкупова. Није имао среће да са Старом дамом стигне до толико жељеног трофеја Лиге шампиона, али је зато 2006. постао првак света са Италијом.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар