Швајцарци бијесни због Албанаца!

Нема више позива за играче с двојним држављанством! Револуционарни предлог изнео је генерални секретар фудбалског савеза Алекс Мајшер.

Фудбал 06.07.2018 | 21:15
Швајцарци бијесни због Албанаца!
У Фудбалском савезу Швајцарске озбиљно размишљају да не зову више у национални тим фудбалере пореклом из других држава, што је у великом интервјуу за Нуј Зурхер Цајтунг потврдио и генерални секретер Алекс Мајшер.

Челник тамошњег фудбала је критиковао Гранита Џаку и Џердана Шаћирија због прославе голова против Србије на Мундијалу у Русији и позвао политичаре да размисле о укидању двојних држављанстава.

"За мене, лично, њихов гест није био политичка провокација, али свакако да није био ни бистра одлука. Била је то емоцијална реакција повезана са породичном историјом. То им верујем, али је искомпликовало ситуацију беспотребно", рекао је Мајшер.

Шта вам је тај инцидент показао?

"Да постоји одређени проблем у репрезентацији Швајцарске и да морамо да га решимо под хитно."

Како то мислите?

"Двојна држављанства стварају проблем у свим сферама швајцарског друштва, не само у фудбалу. Постоје социјалне разлике и питам се да ли Швајцарска може да постави неке границе? Претпоставимо само да ће наша селекција играти на следећем Светском првенству где ће бити и Босна, Хрватска, Албанија, као и неке афричке земље. Многима од њих смо већ направили играче свих ових година и са тим мора да се престане", поручио је Мајшер.

Ипак, а то и подвлачи и челник ФС Швајцарске, то је задатак за тамошње политичаре да пронађу решење како им се убудуће не би догађале сличне ствари.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СТА

07.07.2018 05:13

Казу свицари: лете орлови из тима добисе права крила. Сада летите у Албанију !!!

ОДГОВОРИТЕ