Дегенек представљен на ``Рајку``!

Сви ми честитају и ословљавају са роде! Добио сам браћу и сестре! „Знам да су овде очекивања велика“, јасан је репрезентативац Аустралије.  Дегенек: Идемо корак по корак! Сумаила: Волим изазове! Нови фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек рекао је да му је велика част што је дошао у тај клуб, са којим најпре жели да игра Лигу шампиона.

Фудбал 06.07.2018 | 19:40
Дегенек представљен на ``Рајку``!
У рукама црвено-бели дрес са бројем пет, у мобилном телефону силне поруке честитики. Репрезентативац Аустралије Милош Дегенек званично је представљен као нови штопер Црвене звезде.

Поновио је искусни штопер је да је испунио сан, али и да је самим потписом за Звезду добио нову родбину.

„Чим сам потписао за Звезду добио сам нову родбину. Добио сам велики број порука људи из Книна који ми се обраћају са : „Браво роде,
„Честитамо роде“. Можда ми и јесу рођаци, али их ја не познајем. Можда их знају моји родитељи и брат. Сви ми већ траже дресове, како је кренуло пола трибине ће бити моја родбина (смех прим.аут). Биће дресова за све, само нека дођу и нека напуне стадион“, поручио је кроз шалу Милош Дегенек.

Велика очекивања су пред момком рођеним у Книну који се играчки калио и искалио у Аустралији. Очекује се да буде достојна замена за Дамијана Ле Талека.

„Част ми је што сам у највећем клубу на Балкану. Знам да су очекивања велика. Верујемо у Лигу шампиона, много ми је драго што сам овде. Радујем се тренинзима и утакмицама“.

Могао је бивши члан Минхена и Јокохаме и раније да обуче Звездин дрес. Није му се дало. Мада је до танчина упознат шта се од њега очекује у овом клубу

„Било је контакта и пре неколико година. Нису се коцкице поклопиле. Међутим, задовољан самм како ми тече каријера. Истина, остаје жал што нисам био учесник Првенства Европе за омладинце у Литванији. Криво ми је због тога, али нормално је да у фуббалу имаш падове. Више гледам шта ће бити сутра“.

Занимљиво је да ће се Дегенек поново дружити са Филипом Стојковићем, човеком са којим је делио свлачионицу у Минхену.

„Лакше ми је што је Жуле овде. Он ми је рекао шта нас овде очекује и колико је велики клуб. Много смо причали, баш као и са Угом и Давидом. Они су ми о свему причали. Похвали су град, клуб, навијаче. Практично, дилема није ни постојала“, закључио је Дегенек.

"Велика су очекивања и клуба и мене. Желим да напредујем и помогнем клубу да успе у нечему што није дуго година. Идемо корак по корак", рекао је Дегенек на представљању у новом клубу.

Дегенек је дошао из јапанске Јокохаме, а са Црвеном звездом је потписао уговор на три године. 

Репрезентативац Аустралије је навео да је и раније био у контакту са Звездом, али да не зна зашто тада није дошао и да се вероватно "нису поклопиле коцкице". 

Он је био члан омладинске репрезентације Србије, а за Аустралију се одлучио пошто није био позван у тим који је играо на Европском првенству у Литванији, које је касније освојено. 

"Задовољан сам досадашњом каријером. Можда не бих играо за Аустралију, не бих играо на Светском првенству, али јесам и драго ми је због тога. Нисам освојио то европско првенство и мало ми је криво, али то је живот. Више гледам шта ће да буде сутра, а не шта је било", рекао је Дегенек.

Његов саиграч из периода у Минхену 1860 био је садашњи фудбалер црвено-белих Филип Стојковић, а у Јокохами су били бивши играчи Звезде Уго Вијеира и Давид Бабунски. 

"Лакше ми је због тога што је он овде. Рекао ми је шта да очекујем, колико је велики клуб, притисак, да се буде најбољи и остваре све жеље. Разговарали смо много у последње време о свему. Разговарао сам и са угом и Давидом, они исто имају само најлепше да кажу, тако да ми је било веома лако да донесем ову одлуку", рекао је Дегенек. 

Дегенек је уз осмех казао да му се много људи јавило када је објављено да је прешао у Црвену звезду. 

"Ођедном сам добио много више родбине, браће и сестара. Многи су се јављали и говорили 'браво роде', али ја искрено не знам људе. Можда их моји знају, можда их упознам. Сви су почели да траже дрес. Може наравно, али дођите да гледате утакмицу па ће бити свега", казао је Дегенек. 

Спортски директор клуба Митар Мркела рекао је да сматра да је Милош Дегенек адекватна замена за Дамјана Ле Талека. 

"Обојица су играли задњег везног и спуштени су у одбрану. Мислим да Милош може да буде врхунски штопер са светском каријером, а то што је играо у везном реду може да му помогне. Тражили смо тај профил штопера, који зна да уђе у игру и може да крене", рекао је Мркела. 

Он је казао да је Дегенек, кога дуго година познаје, "професионално и срцем" радити посао и да је велики звездаш.

Нови фудбалер Црвене звезде Рашид Сумаила рекао је да воли изазове и да се не плаши конкуренције коју ће имати. 

"Желим да се такмичим са најбољима, а ово је велики клуб са много добрих играча. Волим изазове", рекао је Сумаила на представљању на стадиону Звезде. 

Сумаила је захвалио свима на топлој добродошлици у Звезди, за коју је рекао да је велики клуб и да му је задовољство што је постао њен део. 

Пре доласка у Звезду разговарао је са сународником из Гане Ричмондом Боаћијем, који је имао успешан период у српском клубу. 

Боаћи му је, како је рекао, саиграч из репрезентације и велики пријатељ, а говорио му је о клубу, навијачима и прошлосезонским успесима. 

"Такође, рекао ми је да је ово прави клуб за мене", додао је Сумаила. 

Рашид Сумаила има 25 година и игра на месту штопера, а у Црвеној звезди ће носити дрес са бројем 37.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар