Свако дочека своју срећу!

Свако дочека своју срећу кад тад и свако добије у животу оно што је најбоље за њега. Све се дешава са разлогом - поручује певачица чији је нови спот угледао светлост дана

Забава 06.07.2018 | 12:47
Свако дочека своју срећу!
Јелену Томашевић треба само слушати. Довољно је. И да није дала ниједан интервју у животу, да није снимила ниједан спот, да не знате ни како изгледа, она би била то што јесте, јер је њен глас изнад свега што се зове естрада, изнад сваке медијске сензације или провокације, изнад популарности, често, несхватљиво, и изнад ње саме. Јер, када чујете како пева, рецимо, „Меланхолију“ схватате да вас је баш брига како живи свој живот, како јој је у браку, где излази, шта ради, због чега плаче, шта се дешава иза врата њеног стана. Довољно је само слушати и све ћете осетити, схватити, сазнати.

У томе је тајна Јелене Томашевић. Дар који има ће и за сто година изазивати исту емоцију, због чега је непролазност већ постала главно обележје њене каријере. Ипак, закони посла којим се бави су другачији, што је, бар када је она у питању, добро, јер у мору данашњих звезда падалица имамо могућност да чујемо и прочитамо и њену реч, једноставну, животну, искрену, лишену баналности и претеривања, баш као што је и њена нова песма „Добро јутро, љубави“.

* На самом почетку лета објавили сте нову песму „Добро јутро, љубави“, која носи ведар ритам, позитивну поруку и много љубави. Да ли је једна таква песма довољна да улепша сваки дан? 

- Када сам чула демо снимак песме, привукла ме је мелодијска линија, али сам се одушевила текстом и позитивном љубавном причом. Баш ми је недостајала једна песма која слави срећну љубав. И да, у праву сте, звучи као добар рецепт за срећно јутро и дан.



* Шта нам је потребно за спокојна и лепа јутра? Са каквим мислима треба започети дан?
- Сматрам да је позитиван став према себи и вера у живот, оно од чега све почиње. Захвалност за оно што имамо и проналажење среће у једноставним, свакодневним ситницама, дружењу са породицом, пријатељима, одласку у биоскоп, позориште, на концерт. Кад је темељ добар, онда је све разлог за срећу. Бити утемељен са самим собом, а онда и са другима.

* Како изгледају ваша јутра када је цела породица на окупу, без обавеза и тензије, када заборавите на сатове, посао и остатак света?

- Наша мирна јутра су једноставна. Опуштено спремамо доручак, гледамо јутарњи програм, пијемо кафу. А онда излазимо у шетњу и не враћамо се до увече. Дружимо се са кумовима и драгим људима, одемо у биоскоп, и све то натенане.

* Каквом емоцијом бојите свако јутро за вашу Нину?

- Када је Нина била беба, једва сам чекала да се пробуди, да бих је љубила као мало јагње, топлу и мекану. Сада, како је напунила шест година, она мене буди да би ме гњавила и љубила. Онда се такмичимо ко кога више гњави. Савршен почетак дана.

 Које јутро никада нећете заборавити и зашто?

- Јутро 24. јануара 2012. године, када сам се пробудила као мама. Од тада, чини ми се да сам постала још емотивнија, и да певам боље, на сугестивнији и топлији начин. Дете заиста да ту неку васионску енергију и стварно регенерише жену у сваком смислу, посебно емотивно. Нешто се у мени преломило на боље.

* Шта из вашег искуства садрже те три једноставне речи „добро јутро, љубави“? Да ли су довољне да се кроз њих искаже припадност, сигурност и права љубав?

- Ако се по јутру дан познаје, онда је заиста битно да нам баш тако почне дан. Да имате љубав којој ћете пожелети добро јутро. Све и да је напољу киша, бићете пуни сунца. 

(Новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Туга

06.07.2018 20:00

Концерт Јелене Томашевић у Бања Луци 3.7.био прекрасан. Жена пјева као славуј. Уживали цијело вече. Оплеменила нас.

ОДГОВОРИТЕ