Борци поново блокирали прелаз

Група бивших бораца ХВО окупљених у Удружење "Заборављени бранитељи" из Љубушког, поново блокирали аутопут код граничног прелаза Бијача, тражећи, између осталог, да се објаве имена оних који незаслужено уживају ратне повластице.

Босна и Херцеговина 05.07.2018 | 20:48
Борци поново блокирали прелаз
Аутопут је блокиран нешто послије 19.00 часова. Захтјеви бораца су од раније познати, а прије два дана та важна саобраћајница била је блокирана неколико часова. 

"Не могу специјалци ријешити кризе у друштвима које су овако нагрижене проблемима. Питамо се, колико је потребно интервенција специјалне полиције како би људи схватили да у нашем друштву има више од 200.000 лажних бранитеља и бораца, који су остварили многе привилегије, а нису рата искусили", истакли су окупљени, а преноси портал "Клиx.ба".

"Заборављени бранитељи" су поставили и питање колико је потребно интервенција специјалне полиције да би се испоштовала једногласна парламентарна одлука о укидању 1.600 бранитељских и борачких удружења које се финансирају из буџета. 

Поновили су и да траже објаву свих имена оних који уживају незаслужене ратне повластице и да од тих захтјева не могу више да их штите страначки моћници.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Романија

05.07.2018 19:17

Па напишите ци ко су лазни борци ХВО-а, ако смијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сìњ

06.07.2018 09:25

Све објавити и у рс.