Borci ponovo blokirali prelaz

Grupa bivših boraca HVO okupljenih u Udruženje "Zaboravljeni branitelji" iz Ljubuškog, ponovo blokirali autoput kod graničnog prelaza Bijača, tražeći, između ostalog, da se objave imena onih koji nezasluženo uživaju ratne povlastice.

Bosna i Hercegovina 05.07.2018 | 20:48
Borci ponovo blokirali prelaz
Autoput je blokiran nešto poslije 19.00 časova. Zahtjevi boraca su od ranije poznati, a prije dva dana ta važna saobraćajnica bila je blokirana nekoliko časova. 

"Ne mogu specijalci riješiti krize u društvima koje su ovako nagrižene problemima. Pitamo se, koliko je potrebno intervencija specijalne policije kako bi ljudi shvatili da u našem društvu ima više od 200.000 lažnih branitelja i boraca, koji su ostvarili mnoge privilegije, a nisu rata iskusili", istakli su okupljeni, a prenosi portal "Klix.ba".

"Zaboravljeni branitelji" su postavili i pitanje koliko je potrebno intervencija specijalne policije da bi se ispoštovala jednoglasna parlamentarna odluka o ukidanju 1.600 braniteljskih i boračkih udruženja koje se finansiraju iz budžeta. 

Ponovili su i da traže objavu svih imena onih koji uživaju nezaslužene ratne povlastice i da od tih zahtjeva ne mogu više da ih štite stranački moćnici.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Romanija

05.07.2018 19:17

Pa napišite ci ko su lazni borci HVO-a, ako smijete.

ODGOVORITE
Name

Sìnj

06.07.2018 09:25

Sve objaviti i u rs.