Отмица дјетета: Потрага у току

Опсежна полицијска потрага покренута је након дојаве о отмици дјетета на подручју општине Хаџићи, потврђено је  из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 05.07.2018 | 19:29
Отмица дјетета: Потрага у току
Како су навели из МУП-а, полицијски службеници на терену врше провјере.

''Провјеравамо све информације да видимо о чему се уствари ради. Чим будемо имали било какве новости, јавност ће бити обавијештена. Пријаву односно информацију о пријаву добили смо путем телефона'', казала је портпаролка МУП-а Сувада Кулдија.

Према првим информацијама на врата куће позвонила је жена у бијелом мантилу и представила се као патронажна сестра, док је бебу чувала тетка. Након што је отела бебу побјегла је аутом које је чекало испред куће.

Тетка је у изјави за Фактор казала како је остала сама са дјететом, док је мајка бебе Лејла Исмаиловски отишла пријавити новорођенче у Општину. Отац бебе Кенан, како је казала, био је на послу.

''Дошла је млађа жена у бијелом мантилу, са медицинском маском на лицу и марамом свезаном око главе. Око врата је имала стетоскоп и представила се као патронажна сестра. Сестра је у међувремену отишла. Та жена је три пута излазила и улазила у стан. Изашла је и вратила се са нечим попут ваге и рекла је да мора извагати бебу. Опет је изашла, па се вратила и рекла да мора урадити беби брис грла и носа. Тражила ми је штапиће за уши и нешто за дезинфекцију, што сам јој дала. Онда је отишла да опере руке у купатило и ту се мало задржала. Када је изашла из купатила, рекла је да је просула воду, па сам отишла тамо да то почистим. Узела сам зогер и она је у том тренутку затворила врата и закључала ме'', прича тетка дјечака Нађа Мехди.

Каже да је одмах схватила о чему се ради и почела вриштати. То је чула комшиница која је ушла у стан, те ју је пустила из купатила и одмах су позвале полицију.

''Комшије су рекле да су је видјеле како трчи с бебом према сивом аутомобилу, али су сви мислили да с бебом нешто није уреду и да јој помаже'', казала је потресена дјевојка. 

Она је казала да наводна отмичарка има до 35 година, те да је висока око 160 центиметара. 

Њен опис, као и опис возила које је, наводно, кориштено током отмице, прослијеђен је свим полицијским патролама на терену.  

Извор: Фактор.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

то

05.07.2018 18:00

је Додик и НСРС, сад це протести

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

05.07.2018 18:23

Веома интелигентан и довитљив коментар, какав и приличи црвеној ботини. Ево ти сендвич.

Name

Ре

06.07.2018 02:54

Болесници није вам мјесто у овоме друству правац соколац.

Name

РеТО

06.07.2018 05:10

Додик јесте крив за сво зло,али ниси смијесан ни занимљив кад се спрдас на овакву несрецу ових људи.

Name

Дд

05.07.2018 18:31

БИХ. уводите демократију,уведите смртну казну...видите ста се десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вецерас

05.07.2018 19:07

На АТВ Зелимир Лепир лупа ко Максим по дивизији ...куку нама ко ко је судија ,Лепир ,тбуњен ,није припремљен од стране црвених..

Name

Ре

05.07.2018 19:15

Вала бас за овакве ствари уххх узас.. не дај Бозе никоме..