Otmica djeteta: Potraga u toku

Opsežna policijska potraga pokrenuta je nakon dojave o otmici djeteta na području opštine Hadžići, potvrđeno je  iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 05.07.2018 | 19:29
Otmica djeteta: Potraga u toku
Kako su naveli iz MUP-a, policijski službenici na terenu vrše provjere.

''Provjeravamo sve informacije da vidimo o čemu se ustvari radi. Čim budemo imali bilo kakve novosti, javnost će biti obaviještena. Prijavu odnosno informaciju o prijavu dobili smo putem telefona'', kazala je portparolka MUP-a Suvada Kuldija.

Prema prvim informacijama na vrata kuće pozvonila je žena u bijelom mantilu i predstavila se kao patronažna sestra, dok je bebu čuvala tetka. Nakon što je otela bebu pobjegla je autom koje je čekalo ispred kuće.

Tetka je u izjavi za Faktor kazala kako je ostala sama sa djetetom, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Opštinu. Otac bebe Kenan, kako je kazala, bio je na poslu.

''Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je tri puta izlazila i ulazila u stan. Izašla je i vratila se sa nečim poput vage i rekla je da mora izvagati bebu. Opet je izašla, pa se vratila i rekla da mora uraditi bebi bris grla i nosa. Tražila mi je štapiće za uši i nešto za dezinfekciju, što sam joj dala. Onda je otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me'', priča tetka dječaka Nađa Mehdi.

Kaže da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati. To je čula komšinica koja je ušla u stan, te ju je pustila iz kupatila i odmah su pozvale policiju.

''Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije uredu i da joj pomaže'', kazala je potresena djevojka. 

Ona je kazala da navodna otmičarka ima do 35 godina, te da je visoka oko 160 centimetara. 

Njen opis, kao i opis vozila koje je, navodno, korišteno tokom otmice, proslijeđen je svim policijskim patrolama na terenu.  

Izvor: Faktor.ba

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

to

05.07.2018 18:00

je Dodik i NSRS, sad ce protesti

ODGOVORITE
Name

Vlado

05.07.2018 18:23

Veoma inteligentan i dovitljiv komentar, kakav i priliči crvenoj botini. Evo ti sendvič.

Name

Re

06.07.2018 02:54

Bolesnici nije vam mjesto u ovome drustvu pravac sokolac.

Name

ReTO

06.07.2018 05:10

Dodik jeste kriv za svo zlo,ali nisi smijesan ni zanimljiv kad se sprdas na ovakvu nesrecu ovih ljudi.

Name

Dd

05.07.2018 18:31

BIH. uvodite demokratiju,uvedite smrtnu kaznu...vidite sta se desava.

ODGOVORITE
Name

Veceras

05.07.2018 19:07

Na ATV Zelimir Lepir lupa ko Maksim po diviziji ...kuku nama ko ko je sudija ,Lepir ,tbunjen ,nije pripremljen od strane crvenih..

Name

Re

05.07.2018 19:15

Vala bas za ovakve stvari uhhh uzas.. ne daj Boze nikome..