Роналдо и Јуве - ДА!

Пукло са Реалом, Италијани ће платити 350. 000. 000 евра. . .  Све је почело када је Жорж Мендес упитао Италијане зашто не доведу Роналда и открио им да за њих не важи откупна калузула.

Фудбал 05.07.2018 | 23:20
Роналдо и Јуве - ДА!
Име Кристијана Роналда вришти са насловних страна спортске штампе широм Европе овога јутра.  Са свих страна стиже све више потврда да ће се најбољи играч света преселити у Јувентус, у трансферу века како то називају Италијани.

Цела прича је почела пре неколико недеља када је најмоћнији менаџер света и Роналдовдугогодишњи заступник Жорж Мендес, радио трансфер Жоао Кансела у Јувентус. Онако успут је питао Италијана:

„А зашто не доведе Кристијана Роналда кад већ толико желите да освојоите Лигу шампиона?“

Јувентусови директори су му се само насмејали, мислећи да их завитлава, а онда је он додао:

„Није тако немогуће као што мислите“.

И прича је почела да се развија...

Испоставило се да Роналдова отркупна калузула од милијарду евра важи само за Барселону, ПСЖ и енглеске клубове. Јувентус није био на Реаловој црној листи јер нису могли ни да претпоставе да ће доћи до ове ситуације. Мендес је обавестио Италијане да могу да добију Роналда за 100.000.000 евра и они су пристали да се упусте у авантуру. Јувентус је спреман да плати између 100.000.000 и 120.000.000 евра за најбољег играча планете.

Португалски медији јављају да је и Роналдо начелно пристао на селидбу у Торино. А португалски медији су увек били најбољи извор информација када су у питању Роналдове жеље јер је преко њих пласирао своје изливе незадовољства у Реалу.

Јувентус је уз помоћ Адидаса и још неких моћних спонзора спремио Роналду фараонски уговор од 30.000.000 евра по сезони. На четири године! То је преко 250.000.000 евра на бруто нову током те четири године. Уз обештећење, цела операција ће пробити границу од 350.000.000 евра! За играча који има 33 године?! Ипак, у Јувентусу верују да Роналдо није прошао зенит и да ће са њим у наредне четири године макар једном освојити Лигу шампиона... Надају се и да ће његов долазак подићи приходе од маркетинга за макар 30 одсто.

Реал се још не изјашњава, али како јављају мадридски медији блиски клубу, Роналдо и Краљевски клуб никада нису били више удаљени од његовог доласка са Олд Трафорда. Изгледа да су се и у Реалу помирили са одласком и да су спремни за почетак новог циклуса...

Однос између Роналда и Реала је поечо да се квари још после претпрошлог финала Лиге шампиона у Кардифу. Обећана му је повишица коју није добио и остао је на 23.000.000 евра по сезони, док Меси у Барселони има 50.000.000, а Нејмар у Паризу 36.000.000 евра годишње! Ситуација је почела да се погоршава прошлог лета када је Роналдо добио црвени картон у Суперкупу Шпаније против Барселоне, а нико у клубу осим Зидана није стао у његову заштиту.

Наставило се доделом Златне лопте када је председник Перез више пажње на гала свечаности поклонио напорима да убеди Нејмара на трансфер у ПСЖ него да Роналду ода признање за заслужену награду. Португалац је осетио да губи на популарности код Переза и да се сви планови у будућности везују за долазак Нејмара.

Потом су уследили проблеми са законом и Роналдово признање кривице у афери око пореза када је пристао да плати 18.000.000 евра како би ставио тачку на ту причу. Одлазак Зидана је била кап која је прелила чашу, а чак се спекулише да су Француз и Португалац одмах после финала један другом открили своје планове за које Реал тада није знао.  

После девет година и 450 голова на 438 мечева, изгледа да је дошао крај сарадње Реал Мадрида и Кристијана Роналда. После Спортинга, Манчестер Јунајтеда и Реала, Португалац је спреман да заигра за још један велики клуб у каријери. Јувентус је по свему судећи следећа дестинација. Осим уколико Реал не изађе са неком бруталном понудом и не затрпа целу причу... Али у то скоро нико више не верује.  

Торино подрхтава у ишчекивању „трансфера века“ како га Италијани називају... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар