Роналдо и Јувентус - могуће је!

Стиже помоћ Адидаса и пријатеља. . .  У питању је финансијска астрономија за Италијане.

Фудбал 05.07.2018 | 20:00
Роналдо и Јувентус - могуће је!
Није шала, Јувентус се озбиљно намерачио на Кристијана Роналда. Како ће доћи до њега, то је већ финансијска астрономија за фудбалске прилике у Италији. Али је изводљиво!

Ако неко може да пробија лимите у италијанском фудбалу, онда је то Јуве... Показали су са Игуаином, сада су спремни да загризу много више и доведу човека са којим би добили легитимно оружје за толико сањани трофеј Лиге шампиона.

Португалац није задовољан у Реалу, то је постало јасно још оне ноћи у Кијеву када је својим коментаром бацио сенку на Реалову трећу узастопну титулу у Лиги шампиона. Флорентино Перез га је преварио за нови уговор, али је Роналдо ћутао, радио и давао голове док се сезона није завршила...

Онда су костури из ормара почели да искачу. Португалац никако не може да се помири са тим да зарађује дупло мање од Месија и Нејмара и да ту ништа битније неће да се промени. Бар што се тиче Реала...

Са уговором од 23.000.000 евра по сезони је далеко уза Бразилца и Аргентинца који у својим клубовима добијају шта пожеле, док Реал у Роналдовом случају ипак показује да је клуб већи од појединца. Или можда свесно калкулише са играчем чији је зенит можда прошао?

Али исто тако, Реал не вреднује довољно све оно што му је Роналдо дао и што му тренутно значи.

Зиданов одлазак је само погоршао ситуацију, а Мундијал је одложио коначан расплет. Са испадањем Португалаца у Русији, куцнуо је час да се разреши Роналдова ситуација. Манчестер Јунајтед и ПСЖ су дуго фигурирали као једини кандидати да обаве тако велику операцију као што је Роналдов трансфер, али из објективних разлога нису ни започели ту причу. Нити Мурињо жели свог земљака опет у тму, нити је ПСЖ спреман да у причу укључи Нејмара чему се Реал потајно надао...

Ситуацију је осетио Јувентус и решио да крене у (не)могућу мисију.

Јуве је спреман да палти обештећење од 100.000.000 евра, а изгледа да је и Реал Мадрид среман да прода Португалца за ту суму.

Али како плаћати Роналдову плату?

Са 7.500.000 евра по сезони, Игуаин је најплаћенији играч Серије А. Дакле, три пута мање од оног што Роналдо тренутно има. И чиме је незадовољан у Реалу. Роналдо сигурно не би отишао из Мадрида за мање паре, а граница од 30.000.000 евра се помињала као она испод које неће ићи.

Јувентус би уз помоћ пријатеља могао да дође до те магичне границе од 30.000.000 евра годишње за Роналда, што је на бруто годишњем нивоу око 68.000.000 евра. Наводно су Јувентусова ддва највећа спонзора Џип и Адидас спремни да учесвују у целој акцији и преузели би на себе две трећине Роналдове плате.

Али у целој причи је битно и што Адидас као Јувентусов технички спонзор ту помоћ условљава и Роналдовом жртвом. Немачки гигант жели да преузме Роналда од љутог рувала Најкија који је са њим целу каријеру. С обзиром да се Најкијев фокус све више помера ка Нејмару, над Португалца се ставља притисак да промени спонзора и на тај начин помогне Јувентусу да реализује трансфер који би скоро сигурно обележио летњу фудбалску пијацу. Адидас има рачуницу да би му се кроз маркетинг врло лако вратила уложен срдества у Роналда.

У том би битну улогу могао да одиргао и Роналдов менаџер Жорж Мендеш који је недавно у Јувентус завршио трансфер Жоао Кансела и нашао се на истим таласним дужинама са руководством Јувентуса.

Прича се развија... Роналдо - ако жели у Јувентус - мора и сам мало да се жртвује како би заиграо пред публиком која га је после оних маказица испратила овацијама.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар