Американкама трофеј и милион долара!

Преокрет одбојкашица САД у финалној утакмици Лиге нација против Турске.  Када тренер погоди измену у финалу. . . САД освојиле Лигу нација! Туркиње биле на прагу још једне сензације!

Остали спортови 02.07.2018 | 08:15
Американкама трофеј и милион долара!
Женска одбојкашка репрезентација САД победник је првог циклуса Лиге нација, такмичења које је у календару ФИВБ заменило светски Гран при.

Американке су са скором 13-2 биле најбоље у лигашком делу, док су на Фајнал сиксу у Нанђингу забележиле још четири победе и заслужено освојиле пехар.

У недељном финалу, САД су савладале Турску, истим резултатом као пре неколико дана, када су се састале у групи - 3:2, по сетовима 17:25, 25:22, 26:28, 25:15, 15:7.

Америчке одбојкашице су освајачице прве Лиге нација!

Оне су у финалу савладале Турску у сјајној утакмици 3:2 (17:25, 25:22, 26:28, 25:15, 15:7) и потврдиле примат у овом такмичењу. Американке су биле прве на крају лигашког дела, потом забележиле обе победе у групи на Ф6 (међу којима и прву над Турском), јуче су срушиле домаћина Кину, а данас и Турску по други пут. Заслужено!

Иако није било лако...

Турска је највеће изненађење такмичење. Екипа Ђованија Гуидетија је дошла на Ф6 као аутсајдер, потом изненадила Србију, па Бразил и данас намучила САД у пет сетова. Туркиње су заиста биле сензација такмичења...

И данас су запретиле, освојиле први сет, потом повеле и 2:1, али је америчка класа на крају пресудила. И тренерКарч Кираљи. Његова одлука да са клупе убаци Кимберли Хил када није ишло Америнакама ни у пријему, ни у нападу је била кључни детаљ меча. Сјајна Ким је на крају меч завршила са 20 поена, од чега су три била ас сервиса и испоставила се као јунак понбеде. Мишел Барч је освојила 18 поена, а Џордан Ларсон одиграла сјајно и додала 15. Код Туркиња се истакла „ветеранка“ Мерјем Боз са 20 освојених поена колико је имала и Еда Дундар.

Треће место освојила је Кина, савладавши Бразил са 3:0 (25:18, 25:22, 25:22), док су Србија и Холандија поделиле пето и шесто место, пошто су у групи доживеле по два пораза.

Изабранице Зорана Терзића прво су изгубиле од Турске 2:3, а онда од САД максималним резултатом.

Американкама је поред трофеја припала и новчана награда у износу од милион долара, а вицешампиону Турској од 500.000.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар