Amerikankama trofej i milion dolara!

Preokret odbojkašica SAD u finalnoj utakmici Lige nacija protiv Turske.  Kada trener pogodi izmenu u finalu. . . SAD osvojile Ligu nacija! Turkinje bile na pragu još jedne senzacije!

Ostali sportovi 02.07.2018 | 08:15
Amerikankama trofej i milion dolara!
Ženska odbojkaška reprezentacija SAD pobednik je prvog ciklusa Lige nacija, takmičenja koje je u kalendaru FIVB zamenilo svetski Gran pri.

Amerikanke su sa skorom 13-2 bile najbolje u ligaškom delu, dok su na Fajnal siksu u Nanđingu zabeležile još četiri pobede i zasluženo osvojile pehar.

U nedeljnom finalu, SAD su savladale Tursku, istim rezultatom kao pre nekoliko dana, kada su se sastale u grupi - 3:2, po setovima 17:25, 25:22, 26:28, 25:15, 15:7.

Američke odbojkašice su osvajačice prve Lige nacija!

One su u finalu savladale Tursku u sjajnoj utakmici 3:2 (17:25, 25:22, 26:28, 25:15, 15:7) i potvrdile primat u ovom takmičenju. Amerikanke su bile prve na kraju ligaškog dela, potom zabeležile obe pobede u grupi na F6 (među kojima i prvu nad Turskom), juče su srušile domaćina Kinu, a danas i Tursku po drugi put. Zasluženo!

Iako nije bilo lako...

Turska je najveće iznenađenje takmičenje. Ekipa Đovanija Guidetija je došla na F6 kao autsajder, potom iznenadila Srbiju, pa Brazil i danas namučila SAD u pet setova. Turkinje su zaista bile senzacija takmičenja...

I danas su zapretile, osvojile prvi set, potom povele i 2:1, ali je američka klasa na kraju presudila. I trenerKarč Kiralji. Njegova odluka da sa klupe ubaci Kimberli Hil kada nije išlo Amerinakama ni u prijemu, ni u napadu je bila ključni detalj meča. Sjajna Kim je na kraju meč završila sa 20 poena, od čega su tri bila as servisa i ispostavila se kao junak ponbede. Mišel Barč je osvojila 18 poena, a Džordan Larson odigrala sjajno i dodala 15. Kod Turkinja se istakla „veteranka“ Merjem Boz sa 20 osvojenih poena koliko je imala i Eda Dundar.

Treće mesto osvojila je Kina, savladavši Brazil sa 3:0 (25:18, 25:22, 25:22), dok su Srbija i Holandija podelile peto i šesto mesto, pošto su u grupi doživele po dva poraza.

Izabranice Zorana Terzića prvo su izgubile od Turske 2:3, a onda od SAD maksimalnim rezultatom.

Amerikankama je pored trofeja pripala i novčana nagrada u iznosu od milion dolara, a vicešampionu Turskoj od 500.000.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar