Евакуације дан послије потопа

Јака киша и пљускови погодили су у петак више дијелова Србије изазивајући бујице и проблеме у саобраћају, а у појединим мјестима евакуисани су грађани.

Србија 30.06.2018 | 11:58
Евакуације дан послије потопа
Из Дома за старе у Умчарима који је био угрожен усљед поплава ноћас, Хитна помоћ евакуисала је седам особа. Шесторо корисника пребачено је у прихватилиште у Кумодрашкој, док је једној особи требало медицинско збрињавање, рекли су Тањугу у Хитној помоћи.

Током ноћи Хитна помоћ имала је у Београду 88 интервенција од чега осам на јавном мјесту, а није се догодила ниједна саобраћајна несрећа.

ЈП "Путеви Србије" саопштило је јутрос да је и даље на снази обустава саобраћаја у Гроцкој, на раскрсници улица Смедеревски пут и Др. Александра Костића.

Саобраћај је обустављен усљед урушавања моста због временских неприлика.

Саобраћај се одвија алтернативним путним правцима, наводи се у саопштењу.

У Србији се због почетка викенда очекује већи број возила и појачан саобраћај како на главним путним правцима тако и на излазима из већих градова, саопштио је АМСС.

Посљедњи јунски дан доноси промјенљиве временске прилике, као и претходних дана. Смјењиваће се сунце и облаци, а током дана се може очекивати киша, али и пљускови праћени грмљавином, па се зато савјетује возачима далеко већи опрез за воланом због мокрих и клизавих коловоза.

За време потпуне обуставе саобраћај на овом делу нема алтернативних обилазних путева.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије" нема задржавања на наплатним станицама. Према подацима Управе граничне полиције РС, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић посјетио је општину Лазаревац, тачније мјесто Степојевац, гдје је ангажовано 17 ватрогасаца-спасилаца са шест возила и четири чамца и тренутно раде на евакуацији најугроженијих грађана.

Саобраћај се и у Београду одвијао отежано због кише и вјетра посебно на аутопуту у оба смјера, и то од Бежанијске косе до Душановца, као и на Бранковом мосту и улицама Кнеза Милоша и Немањиној, а проблема је било и на другим саобраћајницама.

Обилне падавине задесиле су и Нови Сад и изавале проблеме.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007 Бонд

30.06.2018 12:05

1793 су у Бачкој почели са копањем Великог бачког канала. Канал су завршили , и пустили су га у промет 1802. А док тај канал нису направили - Војводина је била велико мочварно подручије, и то са честим поплавама, изливањима... А канал је одрадио велику мелиорацију, и зато је Војводина данас сува равница. ...А осим Великог бачког канала постоје још и : Мали бачки канал, па систем канала Дунав-Тиса-Дунав... па пуно ситних канала који су спојени са свим тим каналима. Укупна дужина свих канала је више од 1000 км, а од тога су 600 км функционални за пловидбу.... ... ...Е, тако је у Војводини... А у централној Србији немају канале, + што одлажу смеће поред водених токова, и све то киша са клизиштем спере и унесе у средњи ток, па се све зачепи, и излије... Па зато су поплаве у централној Србији честе.

ОДГОВОРИТЕ