Evakuacije dan poslije potopa

Jaka kiša i pljuskovi pogodili su u petak više dijelova Srbije izazivajući bujice i probleme u saobraćaju, a u pojedinim mjestima evakuisani su građani.

Srbija 30.06.2018 | 11:58
Evakuacije dan poslije potopa
Iz Doma za stare u Umčarima koji je bio ugrožen usljed poplava noćas, Hitna pomoć evakuisala je sedam osoba. Šestoro korisnika prebačeno je u prihvatilište u Kumodraškoj, dok je jednoj osobi trebalo medicinsko zbrinjavanje, rekli su Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Tokom noći Hitna pomoć imala je u Beogradu 88 intervencija od čega osam na javnom mjestu, a nije se dogodila nijedna saobraćajna nesreća.

JP "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da je i dalje na snazi obustava saobraćaja u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr. Aleksandra Kostića.

Saobraćaj je obustavljen usljed urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika.

Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, navodi se u saopštenju.

U Srbiji se zbog početka vikenda očekuje veći broj vozila i pojačan saobraćaj kako na glavnim putnim pravcima tako i na izlazima iz većih gradova, saopštio je AMSS.

Posljednji junski dan donosi promjenljive vremenske prilike, kao i prethodnih dana. Smjenjivaće se sunce i oblaci, a tokom dana se može očekivati kiša, ali i pljuskovi praćeni grmljavinom, pa se zato savjetuje vozačima daleko veći oprez za volanom zbog mokrih i klizavih kolovoza.

Za vreme potpune obustave saobraćaj na ovom delu nema alternativnih obilaznih puteva.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić posjetio je opštinu Lazarevac, tačnije mjesto Stepojevac, gdje je angažovano 17 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila i četiri čamca i trenutno rade na evakuaciji najugroženijih građana.

Saobraćaj se i u Beogradu odvijao otežano zbog kiše i vjetra posebno na autoputu u oba smjera, i to od Bežanijske kose do Dušanovca, kao i na Brankovom mostu i ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj, a problema je bilo i na drugim saobraćajnicama.

Obilne padavine zadesile su i Novi Sad i izavale probleme.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007 Bond

30.06.2018 12:05

1793 су у Бачкој почели са копањем Великог бачког канала. Канал су завршили , и пустили су га у промет 1802. А док тај канал нису направили - Војводина је била велико мочварно подручије, и то са честим поплавама, изливањима... А канал је одрадио велику мелиорацију, и зато је Војводина данас сува равница. ...А осим Великог бачког канала постоје још и : Мали бачки канал, па систем канала Дунав-Тиса-Дунав... па пуно ситних канала који су спојени са свим тим каналима. Укупна дужина свих канала је више од 1000 км, а од тога су 600 км функционални за пловидбу.... ... ...Е, тако је у Војводини... А у централној Србији немају канале, + што одлажу смеће поред водених токова, и све то киша са клизиштем спере и унесе у средњи ток, па се све зачепи, и излије... Па зато су поплаве у централној Србији честе.

ODGOVORITE