Крстајић: Једва чекамо меч са великим Бразилом!

"Бразил опуштен, а на сваком Мундијалу има изненађења"! Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да његова екипа поштује Бразил као фудбалску велесилу, али да се неће предати и да ће дати максимум да победи и прође даље.  "Није срамота изгубити, срамота је не пружити максимум", рекао је селектор репрезентације Србије пред меч са Бразилом у среду увече у ком ће поражени завршити турнир.

Фудбал 26.06.2018 | 20:15
Крстајић: Једва чекамо меч са великим Бразилом!
Од прве и до данас једине победе репрезентације наше земље над Бразилом на званичним ФИФА светским првенствима у фудбалу прошло је 87 година, 11 месеци и 12 дана.

Тринаестог дана, у 20 часова на "Лужњикију", "орлови" селектора Младена Крстајића имаће прилику да учине немогуће, нешто што није успело генерацијама фудбалера које су наступале за неколико земаља различитог имена: да победе најтрофејнији фудбалски тим на свету и пласирају се у осмину финала Мундијала у Русији.

Баш зато што делује немогуће, вреди покушати!

"Ово је турнирско такмичење. Имамо шансу да се надмећемо са великим Бразилом. Нема ништа лепше од тога", рекао је у једном тренутку селектор Крстајић, који је овог уторка говорио у друштву капитена Александра Коларова.

"Бразил је фудбалска велесила", рекао је Крстајић на почетку обраћања српским, бразилским, али и новинарима из осталих земаља, а најављено их је 600 за меч на стадиону Спартака из Москве.

"Опуштени су пред сваку утакмицу, то им је део менталитета, међутим, ми морамо да гледамо себе, како да направимо добру атмосферу. Нећемо се предати, даћемо максимум. Шта нас брине пред ову утакмицу? То што имају 23 играча истог квалитета. Компактни су, са добрим пасом. То види цео свет и ми их поштујемо као тим, али ћемо сутра гледати и себе. Нама је циљ да се што боље припремимо и покажемо карактер", рекао је и нагласио:

"Једва чекамо да заиграмо против велико Бразила. Нећемо се предати, даћемо све што имамо, па ћемо видети какав ће бити резултат".

Крстајић је реалан када говори о врлинама и манама свог тима. Каже да зна где би Србија могла да казни ривала, али и да свако зна шта Србија не би смела да ради.

"Знате и ви који су наши квалитети, а шта су нам мане. Најважније ће бити да искористимо оно где смо у предности. Знате и како смо примили два гола од Швајцарске... Верујем да су момци већ сада концентрисани на оно што их чека, а да ћемо бити сви као један када утакмица почне".

Бразил, поред тога  што је једини тим са пет титула првака света, једини је и тим који није пропустио ниједан Мундијал. За разлику од Србије, која се на великој сцени нашла први пут од Јужне Африке 2010.

О томе је у својим извештајима за бразилски лист "О Глобо", чији је стручни консултант, говорио и наш фудбалер Дејан Петковић. Рамбо се и овог пута појавио на "пресс" конференцији репрезентације Србије и уместо питања изнео констатацију да Кстајићев тим нема шта да изгуби...

...за разлику од Бразила.

"Један си од ретких који је рекао да смо се пласирали први пут после осам година на велико такмичење. То није алиби", обратио се Крстајић нашем фудбалеру, који је играјући за највеће клубове Бразила стекао статус иконе у тој земљи. 

"Сутра није проблем изгубити, али је срамота не дати све од себе. Хоћу само да будемо тим и да задовољимо нацију и људе који су дошли овде да нас бодре. Будите убеђени да ће тако бити".

Крстајић је и сам вероватно свестан ситуације у којој се налази његов ривал, Тите. Ниједна генерација фудфбалера Бразила није испала у првој фази још од Мундијала у Енглеској 1966. године и Нејмару и друговима, иако су фаворити, неће бити свеједно када утакмица почне.

Јер би пораз значио - елиминацију!

Шта би то значило за "Селекао" сликовито су описали навијачи Бразила, са којима је Мондо разговарао дан раније, а који су елиминацију у првој фази у Русији упоредили са култним поразом од Немачке резултатом 1:7.

"Мислим да је овај тим показао да има квалитет, направили смо спој искусних и младих играча и имамо разлога да верујемо у себе. Немам страх од овог меча, само да будемо тим, да будемо дисциплиновани, да задовољимо српске навијаче, и оне који су дошли и оне који нису дошли овде", рекао је и нагласио:

"Није срамота изгубити, срамота је не пружити максимум", поновио је.

О подршци Руса, која није изостала ни у Самари, ни у Калињинграду...

"Искрено, већ сам о томе говорио. Осећамо се као да играмо у Србији. На сваком кораку то можемо да приметимо. Не сумњам да ће и у среду увече бити исто. На нама је да дамо максимум, једва чекамо и биће интересантно".

Селектор није прихватио разговор о свему што се догађало од пораза од Швајцарске, до данас, а било је бурно... Од изјава, до казни ФИФА.

"Није нам било лако после пораза од Швајцарске, али професионалци смо и идемо даље. Нема времена да се тугује, окрећемо се новом изазову. Не бих то коментарисао, све је иза нас. Бавимо се само Бразилом", рекао је Крстајић и нагласио да нико у нашем тиму не може да очекује "помоћ" Костарике која ће у исто време играти против Швајцарске, али...

Ако се догоди - догоди.

"Увек је било изненађења на великим турнирима, надам се да ће бити и сутра..."

Срећно, орлови!

Србија - Бразил 2-7-9 (22:33)(наше победе над "Селекаом")

2:1 - Светско првенство у Уругвају (14. јул 1930)

8:4 - пријатељска утакмица у Београду (3. јун 1934)

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар