Тим Бразила за Србију...

Фагнер на боку, нова шанса за Вилијана! У суштини - да се најежиш! Најпознатији лист, Глобоеспорте, најављује почетних 11 Селесаа против Орлова.

Фудбал 26.06.2018 | 20:45
Тим Бразила за Србију...
Како пише Глобоеспорте, најугледнији спортски медији у Бразилу, Селесао би против Србије требало да истрчи са 11 играча који су започели меч против Костарике у другом мечу Бразила у групи Е. То значи да ће један од највећих фаворита на турниру сутра од 20 часова играти у следећој поставци против Орлова: Алисон - Фагнер, Тијаго Силва, Миранда, Марсело - Каземиро, Паулињо - Вилијан, Кутињо, Нејмар - Габријел Жезус. У формацији 4-2-3-1.

Две највеће недоумице биле су позиција десног бека и десног крила.

С обзиром да је Данило повређен и да има проблема са куком, место крај десне аут-линије би поново требало да заузме Фагнер. Он је једва нашао место међу путницима Селесаа, а после повреде Данија Алвеса добио је визу за Русију. Сада и после проблема Данила, ето њега поново у првој постави. Овај фудбалер Коринтијанса има 29 година, а у каријери је играо још за ПСВ, Виторију, Васко да Гаму и Волфсбург.

На десном крилу би се вероватно нашао Даглас Коста, али он се повредио, тако да ће Вилијан вероватно добити нову шансу на тој позицији. До сада се није прославио, играо је некако млако, па није ни чудо што га је Тите заменио већ на полувремену судара против Костарике. Ипак, можда му ово буде додатни мотив па одигра боље него у прва два меча. Надамо се да то неће бити случај. Коста има проблема са повредом мишића у задњој ложи десне ноге. И зато неће играти на овом дуелу.

Поред ова два играча, остали не би требало да имају проблема да се нађу у првој постави. На голу ће бити Алисон, један од најтраженијих голмана данашњице. Одбрана је стандардна, Паулињо и Каземиро ће бити осигурачи на средини, а Нејмар ће поново дејствовати по левој страни, док ће можда и најбољи играч Бразила у прва два меча, Кутињо, играти на средини терена. Десно ће бити Вилијан, а у самом шпицу Габријел Жезус. Ако не буде драстичних промена у последњи минут, ово је тим против кога ће Орлови играти.

Додајмо и да су Роберто Фирмино, Ренато Августо и Фернандињо играчи који би могли да добију прилику да уђу са клупе, све зависно од кретања резултата.

Глобо истиче да ће Бразил морати да игра и последњи меч у групи са најјачом екипом јер би са нерешеним исходом сигурно прошао даље, а евентулним поразом ризиковао би испадање са турнира.

Бразил је тренирао лагано после Костарике, није било много физичке потрошње јер је главни задатак Селесаа да сачува снагу за Србију. Играли су са по три тима од по шест играча, сви су били укључени на тренингу, како кажу - да се задржи такмичарски дух међу играчима. Радило се и на тактичким замислима специјално припремљеним за Србију, што је открио и Матеус Бахи, помоћни тренер Бразила.

Меч између Србије и Бразила игра се у среду од 20 часова у Москви на Аткритије Арени. Главни судија биће Алиреза Фагани из Ирана.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар