Шта да радите када вам Цхроме "гуши" компјутер?

Гооглеов интернет прегледач Цхроме у стању је да успори рад десктоп рачунара, чак ако је реч о прилично савременој конфигруацији. Ако отворите превише табова Цхрома, лако вам се може десити да вам "поједе" сву радну меморију и не остави довољно за друге потребе.

Информационе технологије 19.06.2018 | 11:41
Шта да радите када вам Цхроме "гуши" компјутер?
И различите екстензије и додаци популарног прегледача, такође могу прекомерно да оптерете рад процесора. А да ли вам се то догађа, можете да проверите ако баците поглед на процесе вашег рачунара.

Код ПЦ рачунара са Wиндоwс оперативним системом потребно је отворити Таск Манагер, на Мацу треба погледати Ацтивитy Монитор.

Ако установите да Цхроме "музе" гомилу ресурса вашег рачунара, можете да проверите који су табови и проширења проблематични. Кликните на таб ЦПУ при врху и видећете приказ од највећих до најмањих потрошача.

Ту можете да зауставите или да затворити било који некоришћен таб у Цхромеу који превише оптерећује рад процесора вашег рачунара, тако што ћете кликнути Енд Таск при дну Цхроме Таск Манагера.

Исто се односи и на екстензије, али пре него почнете да их гасите проверите које не користите, па их онда искључите или угасите.

Да бисте проверили шта сте урадили отворите поставке у Цхромеу, потом Море Тоолс, па Еxтенсионс.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Врло

19.06.2018 16:31

Јасно, избриси га. Деинсталирај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

20перцент

19.06.2018 22:29

Има једна добра ствар зове се "Тхе Греат Суспендер". ;-)

ОДГОВОРИТЕ