Састанак трајао само два минута

Предсједник Македоније након само два минута прекинуо састанак са Заевом и Димитровом, који је требало да га информишу о споразуму о имену Македоније.

Регион 13.06.2018 | 13:28
Састанак трајао само два минута
Кабинет предсједника Македоније Ђорђа Иванова је саопштио да је Иванов након два минута устао и напустио састанак без жеље да сазна више о садржају тог споразума. Најављено је да ће се Иванов данас обратити јавности.

"Предсједник Републике Македоније Ђорђе Иванов примио је данас премијера Владе Републике Македоније Зорана Заева и министра спољних послова Републике Македоније Николу Димитрова. Обавјештавамо да је састанак трајао два минута. Предсједник Иванов данас ће се обратити македонском народу и грађанима Републике Македоније", стоји у краткој изјави предсједничке канцеларије.

Иванов се, иначе, све вријеме противио начину на који је постигнут договор са Грчком. Он, наиме, сматра да ново име Македоније треба да буде у оквиру актуелног Устава те бивше југословенске републике.

Усмено договорени споразум о томе да ће ново име бити "Република Сјеверна Макединија", који су након више мјесеци преговора коначно успјели да постигну Ципрас и Заев, сматра се историјским, а договор су поздравили и највиши званичници ЕУ и САД.

За македонску опозицију и предсједника Иванова то име је неприхватљиво.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар