Парма намјештала да би ушла у Серију А?!

"Млекаџије" у проблему! Италијанска Парма је под истрагом тужилаштва због намештања и директног пласмана у Серију А.

Фудбал 10.06.2018 | 09:00
Парма намјештала да би ушла у Серију А?!
Парма је била једна од лепших фудбалских прича последњих година јер се врло брзо од нижих лига издигла до повратка у елиту.

То је привукло пажњу и истражује се меча Спезије и Парме у последњем колу Серије Б, 18. маја ове године.

Парма је победила са 2:0 и претекла Фрозиноне на табели, те са другог места обезбедила директан повратак у Серију А. 

Фрозиноне је на другој страни драматичним ремијем 2:2 са Фођом изгубио предност и пласман у виши ранг је тражио кроз плеј-оф, али тужилаштво сумња да је Парма меч са Спезијом наместила. 

Тон спорних порука не садржи лоше ствари, као ни подстицање на спорне радње. Сви из Парме су на располагању истражитељима. Пошто истрага траје, управа Парме и фудбалери неће овај случај коментарисати јавно. Парма своје навијаче и јавност жели да увери како је улазак тима у Серију А постигнут захваљујући напорним тренинзима, жртви и узорном професионализму", наводе "Млекаџије". 

Спорне су биле поруке које су размењивали играчи Спезије и Парме, па ће, уколико се испостави превара, Парма драстично бити кажњена јер је мало ко заборавио "Калчополи" из 2006. године када је овај скандал потресао италијански фудбал. 

Парма је Серију А играла до 2015. године када је банкротирала и била спуштена у Серију Д, четврти ранг италијанског фудбала, одакле се за само три године уздигла до повратка у елиту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар