Ово је најмањи и најотпорнији паметни телефон икада

Пре него што су паметни телефони постали основни и широко доступни мобилни уређаји, тренд је подразумевао да свака следећа генерација мобилних телефона буде мања од претходне.

Информационе технологије 07.06.2018 | 12:24
Ово је најмањи и најотпорнији паметни телефон икада
Код многих је жеља да имају мобилни телефон компактних димензија и даље присутна, иако се тржишни и технолошки трендови томе углавном супротстављају. Да то баш и не мора да буде тако доказује паметни телефон под именом Унихертз Атом.

Атом је мали, посебно ојачни, 4Г смартфон, са екраном дијагонале од 2,45 инча и резолуцијом од 240x432 пиксела.

Уређај има 4ГБ РАМ меморије, задњу камеру од 16 и предњу од 8 мегапиксела, ФМ радио, НФЦ могућности за мобилно плаћање, УСБ Тyпе-Ц порт за пуњење батерије, сензор отиска прста смештен напред, као и стандардну утичницу за слушалице од 3,5 милиметра, пише Тхе Верге.

Унихертз Атом користи оперативни систем Андроид 8.1 Орео.

Телефон има и бочно дугме које може да се програмира тако да покреће апликација по жељи корисника. Отпоран је на воду и прашину, према стандарду ИП68.

Уређај се на сајту Кицкстартер појавио у мају прошле године. А популарности идеје, као али и жељи људи да имају телефон мањих димензија говори чињеница да је за његову производњу сакупљено 10 пута више новца од првобитног циља.

Унихертз Атом се продаје по цени од 300 долара.



Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар