У Српској данас сунчано и топло

У Републици Српској данас ће бити претежно сунчано и топло. Пљускови ће се јављати само понегдје током поподнева у планинама на истоку, саопштио је ХМЗ Републике Српске.

Република Српска 28.05.2018 | 07:18
У Српској данас сунчано и топло
Ујутру претежно ведро, око ријека и по котлинама понегдје пролазна магла. Током дана наставља се сунчано и врло топло вријеме уз дневни развој облака.

Током дана краткотрајни пљускови ће се јављати само понегдје на југоистоку и југозападу, углавном у брдско-планинским предјелима.

Вјетар слаб источни и сјевероисточни, у Херцеговини углавном слаб западни Минимална температура ваздуха од 9°Ц до 16°Ц, на југу до 20°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 32°Ц, у вишим предјелима од 23°Ц.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У уторак(29.05): Претежно сунчано и врло топло вријеме уз дневни развој облака. Поподне на југу и западу пролазно наоблачење које доноси повремену кишу и пљускове са грмљавином. Минимална температура ваздуха од 10°Ц до 17°Ц, на југу око 20°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 33°Ц на југоистоку, у вишим предјелима од 24°Ц.

У среду(30.05): Промјенљиво облачно и нестабилно вријеме. Током поподнева на југоистоку, затим и на западу повремени пљускови са грљмавином. Пљускови ће бити чешћи у брдско-планинским предјелима, а понегдје су могуће и локалне непогоде уз јаче падавине.
Минимална температура ваздуха од 9°Ц до 16°Ц, на југу до 20°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 32°Ц, у вишим предјелима од 22°Ц.

У Четвртак(31.05): Ујутро промјенљиво облачно уз покоји пљусак на сјеверу. Током дана јачи развој облака доноси пљускове са грмљавином најприје на југоистоку, а до вечери и у већини крајава. Биће и интензивнији грмљавински процеса са могућношћу и непогода са градом. Минимална температура ваздуха од 10°Ц до 17°Ц, на југу до 19°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 25°Ц до 30°Ц, у вишим предјелима од 21°Ц, наводи ХМЗ Републике Српске. 

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар