U Srpskoj danas sunčano i toplo

U Republici Srpskoj danas će biti pretežno sunčano i toplo. Pljuskovi će se javljati samo ponegdje tokom popodneva u planinama na istoku, saopštio je HMZ Republike Srpske.

Republika Srpska 28.05.2018 | 07:18
U Srpskoj danas sunčano i toplo
Ujutru pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla. Tokom dana nastavlja se sunčano i vrlo toplo vrijeme uz dnevni razvoj oblaka.

Tokom dana kratkotrajni pljuskovi će se javljati samo ponegdje na jugoistoku i jugozapadu, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni, u Hercegovini uglavnom slab zapadni Minimalna temperatura vazduha od 9°C do 16°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 32°C, u višim predjelima od 23°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U utorak(29.05): Pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme uz dnevni razvoj oblaka. Popodne na jugu i zapadu prolazno naoblačenje koje donosi povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 17°C, na jugu oko 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 33°C na jugoistoku, u višim predjelima od 24°C.

U sredu(30.05): Promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom popodneva na jugoistoku, zatim i na zapadu povremeni pljuskovi sa grljmavinom. Pljuskovi će biti češći u brdsko-planinskim predjelima, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače padavine.
Minimalna temperatura vazduha od 9°C do 16°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 32°C, u višim predjelima od 22°C.

U Četvrtak(31.05): Ujutro promjenljivo oblačno uz pokoji pljusak na sjeveru. Tokom dana jači razvoj oblaka donosi pljuskove sa grmljavinom najprije na jugoistoku, a do večeri i u većini krajava. Biće i intenzivniji grmljavinski procesa sa mogućnošću i nepogoda sa gradom. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 17°C, na jugu do 19°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 30°C, u višim predjelima od 21°C, navodi HMZ Republike Srpske. 

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar