Шарас: Поносан сам на резултат у Евролиги!

Тренер Жалгириса Шарунас Јасекивичус рекао је да је поносан на своје кошаркаше јер су победили московски ЦСКА у утакмици за треће место фајнал-фора Евролиге.

Кошарка 21.05.2018 | 09:45
Шарас: Поносан сам на резултат у Евролиги!
Жалгирис је у београдској "Штарк" арени са 79:77 победио ЦСКА из Москве у утакмици за треће место.

"Честитам играчима, навијачима и целом клубу на сјајној сезони. Играли смо сјајну кошарку током целе сезоне. Поносан сам на њих на свему шту су урадили, а посебно данас", рекао је Јасекивичус после утакмице.

Жалгирис је најрпијатније овосезонског издања Евролиге. На финалном турниру су се нашли насупрот свих очекивања, а у четвртфиналу су успели да победе фаворизовани Олимпијакос, па сада и ЦСКА и освоје бронзану медаљу. 

"Играли смо сјајно, али смо се онда мало опустили, као да је дошло до неког грча, мислили смо да је готово, а против екипа као што је ЦСКА не сме да буде опуштања. Мало је недостајало да платимо цену. Ипак, то ништа не умањује, ово је одличан резултат", рекао је Јасикевичус. 

Легендарни литвански кошаркаш додао је да је поносан на карактер његове екипе и рекао да се нада да ће она имати "још много фајнал-форова Евролиге у будућности". 

Одговарајући на питање да ли је тежи тренерски или играчки посао, Јасекивичус је рекао да је посао тренера "лудница". 

"Тренерски посао је лудница. Један од најтежих послова. Наравно, има горих послова, али ако упоредјујемо посао тренера и играча, ово је знатно теже. Бити професионални играч у неком спорту је најбољи посао на свету, док у овом има много више нервозе и тензије", рекао је тренер Жалгириса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар