Šaras: Ponosan sam na rezultat u Evroligi!

Trener Žalgirisa Šarunas Jasekivičus rekao je da je ponosan na svoje košarkaše jer su pobedili moskovski CSKA u utakmici za treće mesto fajnal-fora Evrolige.

Košarka 21.05.2018 | 09:45
Šaras: Ponosan sam na rezultat u Evroligi!
Žalgiris je u beogradskoj "Štark" areni sa 79:77 pobedio CSKA iz Moskve u utakmici za treće mesto.

"Čestitam igračima, navijačima i celom klubu na sjajnoj sezoni. Igrali smo sjajnu košarku tokom cele sezone. Ponosan sam na njih na svemu štu su uradili, a posebno danas", rekao je Jasekivičus posle utakmice.

Žalgiris je najrpijatnije ovosezonskog izdanja Evrolige. Na finalnom turniru su se našli nasuprot svih očekivanja, a u četvrtfinalu su uspeli da pobede favorizovani Olimpijakos, pa sada i CSKA i osvoje bronzanu medalju. 

"Igrali smo sjajno, ali smo se onda malo opustili, kao da je došlo do nekog grča, mislili smo da je gotovo, a protiv ekipa kao što je CSKA ne sme da bude opuštanja. Malo je nedostajalo da platimo cenu. Ipak, to ništa ne umanjuje, ovo je odličan rezultat", rekao je Jasikevičus. 

Legendarni litvanski košarkaš dodao je da je ponosan na karakter njegove ekipe i rekao da se nada da će ona imati "još mnogo fajnal-forova Evrolige u budućnosti". 

Odgovarajući na pitanje da li je teži trenerski ili igrački posao, Jasekivičus je rekao da je posao trenera "ludnica". 

"Trenerski posao je ludnica. Jedan od najtežih poslova. Naravno, ima gorih poslova, ali ako uporedjujemo posao trenera i igrača, ovo je znatno teže. Biti profesionalni igrač u nekom sportu je najbolji posao na svetu, dok u ovom ima mnogo više nervoze i tenzije", rekao je trener Žalgirisa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar