Шампионски плес Звезде за крај сезоне!

Звездина 'петарда' на шампионској торти пред 35. 000 'гостију'! Црвена звезда декласирала је Вождовац у последњем овосезонском мечу Суперлиге Србије – 5:1 (2:0).  Расположени Немања Радоњић постигао један гол и асистирао за још два, а аплаузе навијача, на прослави титуле, заслужили су нарочито Мичел Доналд и Дамијен ле Талек који се опраштају од клуба.  Час је видиш, час је не видиш: Радоњић и Бен пренели журку на терен! Црвено-бели на затварању сезоне лако савладали Вождовац - 5:1.

Фудбал 19.05.2018 | 22:50
Шампионски плес Звезде за крај сезоне!
Дуел пред више од 35.000 гледалаца на Маракани протекао је у слављеничком, шампионском расположењу јер је најтрофејнији српски клуб још раније обезбедио 28. круну.

Да све буде савршено побринули су се играчи Владана Милојевића сјајном партијом против 'Змајева', а било је и неколико емотивних момената.

Најпре се Душан Анђелковић опростио од фудбала после 19 година активног играња, док су Мичел Доналд, први капитен странац у историји Звезде, и Дамијан Ле Талек одиграли последњи меч у црвено-белом дресу. 

Холанђанин је успео да постигне и погодак, а Француз није могао да сакрије сузе када је у 75. минуту напустио игру.

Црвено-бели доминирали су од првог до последњег минута, као да су желели да готово савршену сезону заврше 'петардом', што им је на крају и пошто за ногом.

Серију погодака, после неколико добрих прилика, отворио је Ел Фарду Бен у 18. минуту, лепим ударцем са двадесетак метара, да би коначан резултат првог полувремена поставио Немања Радоњић после идеалног додавања Уроша Рачића.

Исту слику гледали смо и у наставку, нападе домаћина у таласима, а ни сада нисмо превише чекали на погодак, пошто се међу стрелце уписао и млађани Дејан Јовељић после шест минута игре у наставку.

Доналд се од клуба који му је оживео каријеру опростио једним од лакших погодака, после маестралног продора и асистенције Радоњића на петерац, пре него што је Рачић ударцем са нешто више од двадесет метара у 88. поставио коначан резултат.

Церемонија доделе пехара почела је пола часа пре старта сусрета, а обележиле су је појединачне овације за сваког члана шампионског састава, али и звиждуци Луки Аџићу.

Такође, иако је ово званично 28. титула за најтрофејнији српски клуб, управа црвено-белих штампала је мајице са бројем 29, али се и даље чека званична одлука Фудбалског савеза Србије поводом спорне титуле из 1946. године.

Осим на стадиону, Звезда ће титулу славити и на улицама Београда, по завршетку утакмице играчи и стручни штаб ће у аутобусу предводити поворку до Храма Светог Саве. Навијачи планирају да наставе шетњу до Калемегдана, а апелују да се избегну инциденти јер је град пун навијача из Турске, Литваније и Шпаније због Фајнал-фора Евролиге.

С обзиром да је у граду око 15.000 туриста, на улицама Београда би у суботу увече лако могло да се нађе више од 50.000 навијача.

Црвена звезда шампионску сезону завршава са чак 32 победе!

Фудбалери Владана Милојевића доминантно су освојили 28. титулу првака, или 29. како кажу из клуба, а након великог славља са навијачима - убедљиво су тријумфовали и у последњем мечу ове такмичарске сезоне против Вождовца - 5:1 (2:0).

Играч меча био је Немања Радоњић који је асистирао за поготке Бена (18') и Доналда (74'), и сам се уписао у стрелце у 20. минуту, а нови гол у сениорској конкуренцији постигао је и Јовељић. Тачку на "и" ставио је Урош Рачић одличним ударцем у 88. минуту са двадесетак метара.

Сусрет је имао слављеничку увертиру, али ни након тога нови шампион Србије није изгубио фокус и максимално озбиљно пристуио је дуелу без такмичарског значаја.

Владан Милојевић је на терен послао веома јак састав који је у два минута, после акција Бена и Радоњића, на "колена" бацио играче Вождовца, који су се на овом сусрету опраштали од тренера Милоша Веселиновића који је прихватио понуду Макабија и постаће асистент Владимиру Ивићу.

Дејан Јовељић је по повратку са одмора добио дуел са Гајићем и постигао свој трећи гол у последња три меча, да би Андрија Луковић смањио резултат после грешке одбране Звезде.

Мичел Доналд искористио је соло "чаролију" Радоњића на левој страни и поентирао за 4:1, потом и показао мајицу која нам говори да се опрашта од клуба, потом је аплаузима испраћем још један "странац" Дамијен ле Талек, коме истиче уговор на крају сезоне - уз загрљај свих саиграча, да би Урош Рачић постигао 96. гол за Звезду ове сезоне у Суперлиги.

Раније му је траку око руке ставио Ненад Милијаш, за кога се и даље не зна да ли ће завршити каријеру, док се дефинитивно опростио Душан Анђелковић.

"Јако сам поносан на све звездаше, посебно на моје играче, живели смо као једна породица, надам се да ћемо и у будућности имати овакав однос. Хвала свима. Ово је њихова победа. Сад ћемо добро да се одморимо, па крећемо поново!", поручио је Милојевић.

Након овога креће прослава тиуле, фудбалери Црвене звезде ће Београдом проћи у "отвореном" аутобусу", а славље ће потрајати дубоко у ноћ...



Титула је прослављена, од овог тренутка навијачи Црвене звезде сањају да ће журку сличну вечерашњој дочекати у последњој седмици августа, кад се завршавају европске квалификације!

Са етикетом шампиона Србије, фудбалери Владана Милојевића су лако савладали Вождовац и бар за степен подгрејали атмосферу за оно што очекује најтрофејнији српски клуб лу наредних два месеца. Меч био је прави полигон лепих потеза, аплуза и инспирације појединаца (читај Радоњића и Бена): Црвена звезда - Вождовац 4:1.

Могло је да буде и више, много више, али они који су ово вече провели на Маракани, њих око 35.000, не би имали ништа против да црвено-бели на сличан начин почну квалификације. И да Радоњић и Бен буду у вечерашњем моду када су се са ривалом окрутно играли на тему „час видиш лопту, час је не видиш“ и да тим делује дисциплиновано као у плеј-офу и да дете клуба Дејан Јовељић буде адут више.

Било је више него очигледно: у европској атмосфери попуњених трибина, играчи и стручни штаб Црвене звезде желели су да почасте себе и награде се за одличну првенствену сезону. Мирис бакљи и навијачке корографије имао је дејство најбољег могућег креативног афродизијака за офанзивни део новог шампиона. Уз све то млади Урош Рачић играо је најбољу утакмицу од када носи Звездин дрес, без неких невидљивих стега креирао је изглед маневра домаћина и био непогрешив у дефанзиви, а успут постигао атрактиван гол. Сјајно је Рачић одменио Крстичића, а улогу организаторе журке на терену преузели су Немања Радоњић и Ел Фарду Бен. Два Звездина креативца су се наслонила на препознатљив Милојевићев пресинг и головима и астенцијама користили сваку пукотину у одбрани Вождовца.

Можда ће одморити и данути душом, али за Немању Радоњића би било најбоље да се првенство не прекида. Сјајну форму из плеј- офа рођени Нишлија је почео да потврђује теледиригованом лоптом ка Ел Фарду Бену у 18. минуту. Она је дошла право на левицу некадашњег члана Олимпијакоса и ту је исход обично познат.

Ништа ту није могао Стефан Чупић, као ни три минута касније. Могао је Урош Рачић да се на самом почетку утакмице почасти поготком - до ког је заслужено стигао пред крај - али када његови ударци главом и ногом нису уродили плодом, високи везиста је на другој стативи пронашао Радоњића и помогао му да постигне пети гол у сезони.

Вождовчани су били инфериони, сигурно импресионирани амбијентом, али су били близу поготка када се Ален Машовић стуштио по левој страни и погодио стативу. Био је то сигнал за Владана Милојевића да устане са клупе и жестоко „изриба“ комплетан везни ред за опуштање и лоше постављање. Будио је Звездин тренер изабранике, а Бен и Радоњић су пуштали машти на вољу и чинили све како би навијачима приуштили комплетан угођај. Управо после повратне лопте Радоњића, Бен је у слалому заобишао неколико препрека и шутирао поред гола.

Могао је и до гола Дејан Јовељић у првом полувремену. Покушај лоба није завршио у мрежи, али јесте дијагонала у 51. минуту. Главни арбитар Мајо Вујовић (нови пензионер)  прогледао му је кроз прсте и није свирао фаул над Марком Гајићем. Довољно да Јовељић демонстрира мирноћу и стигне до трећег сениорског гола и прослави га као у магновењу. Показујући на срце и мишице.

Све после тога била је чиста журка и симболика... До гола је стигао и фудбалер Црвене звезде на позајмици у Вождовцу Андрија Луковић, д Маракане се поготком опростио Мичел Доналд после још једног у низу продора Радоњића, а да би тачку ставио Рачић.

Тачку на савршену сезону Звезде!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ВОЖДОВАЦ 5:1
/Бен 18, Радоњић 20, Јовељић 52, Доналд 74, Рачић 88 - А. Луковић 72/

Београд. 
Стадион: Рајко Митић.
Гледалаца: око 40 000
Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад). 

ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић, Ле Талек (од 75. Л. Илић), Савић (од 59. Доналд), Родић - Јовичић, Рачић, Срнић, Бен, Радоњић - Јовељић (од 59. Милијаш).

ВОЖДОВАЦ: Чупић - Гајић, Михајлов, Милутиновић, Златковић - Петровић, Ћирковић, Луковић, Машовић - Ступаревић (од 71. Павићевић), Дуроњић.

СУПЕРЛИГА 37. коло:

Бачка - Борац 3:2 (1:1)
/Бајић 25, Шарац 83, Чековић 88 - Лукић 17, Филиповић 57/

Јавор - Рад 1:1 (1:0)
/Панић 18 - Бједов 54/

Радник - Младост 3:1 (0:1)
/Златановић 48, 59, Јовановић аг 49 - Бађи 40/

Земун - Мачва 1:1 (1:1)
/Симић 8п - Матић 35/

Партизан - Спартак 2:0 (2:0)
/Пантић 3, Тавамба 28/

Чукарички - Војводина 1:6 (1:3)
/Тедић 27 - Аврамовски 12, Езе 22п, 32, 51, 52, Арсић 77/

Раднички Ниш - Напредак 4:1 (2:1)
/Стојановић 17, 31, 19, Мркић 85 - Ескић 11/

субота

Црвена звезда - Вождовац 5:1 (2:0)
/Бен 18, Радоњић 20, Јовељић 52, Доналд 74, Рачић 86 - Луковић 72/

ТАБЕЛА: плеј-оф Црвена звезда 60, Партизан 43, Раднички 37, Спартак 37, Вождовац 33, Чукарички 32, Напредак 30, Војводина 28, плеј-аут Радник 28, Младост 27, Земун 26, Мачва 26, Рад 26, Бачка 25, Јавор 23, Борац 15.

*ФСС је Црвеној звезди и Партизану одузео по два бода.
**Црвена звезда је шампион Србије
***У квалификације за Лигу Европе иду Партизан и Раднички, а видећемо да ли Спартак или Младост.
****Из лиге испадају Јавор и Борац.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар