Ништа од "брејка" Игокее, Зрињски има меч лопту!

Кошаркаши Игокее поражени су у суботу увече од мостарског Зрињског и сада губе у финалној серији плеј-офа првенства Босне и Херцеговине са 2:1!

Кошарка 19.05.2018 | 22:15
Ништа од "брејка" Игокее, Зрињски има меч лопту!
Петоструки узастопни шампион Босне и Херцеговине је био близу великог преокрета и подвига у Мостару након лошег првог полувремена у којем је заостајао 15 поена разлике, али снаге за "брејк" ипак није било, па је до меч-лопте стигао мостарски тим!

ЗРИЊСКИ - ИГОКЕА 71:65 (24:8, 16:17, 12:13, 21:20) 

"Игоси" су лоше ушли у меч у Мостару, па је домаћин у првој четвртини практично "разбио" актуелног шампиона Босне и Херцеговине - 24:8 првенствено захваљујући тимској игри и равномјерној расподјели поена међу "племићима".

У другој четвртини меча у дворани "Бијели бријег" водила се изједначена борба, иако су "игоси" са поготком предности ријешили тај период, на одмор се отишло са огромних "плус 15" у корист изабраника Хрвоја Влашића - 40:25.

Првенствено захваљујући Американцу Доминику Артису, који је у трећем кварталу убацио 13 погодака, Александровчани су се резултатски вратили у утакмицу и стгли само на четири поена заостатка, али су "племићи" у посљедњих 10 минута ипак ушли са предношћу од пет кошева (50:45).

Услиједила је потом "ревија" промашаја с обје стране, шутирале су се помало и нерезонске тројке, али је екипа Жарка Милаковића успјела да се врати на "минус четири" у посљедњих пет минута.

Закуцао је потом Никола Јевтовић за само два разлике и натјерао стратега Мостараца да позове минут одмора и прекине налет Игокее.

Након тога, Милошевићу је досуђена неспортска лична грешка, што је мостарски тим искористио и одлијепио се поново на пет разлике (60:55) уз додијељену лопту. Међутим, нису искористили напад, па је тројком Никола Гајић поново вратио на "минус два".

Међутим, више живаца до краја имали су домаћи кошаркаши и поенима Луке Игрутиновића и Марка Рамљака су се поново одлијепили на шест разлике и практично преломили меч иако је Игокеи за преокрет остало још неких 90 секунди.

Реаговао је Жарко Милаковић, али уз громогласну подршку с трибина у Мостару, Зрињски вечерас није могао да изгуби...

Најзаслужнији за побједу домаћина били су Свен Смајлагић са 14 поена, Марко Рамљак је постигао 13 погодака, док је Торион Брамит укњижио три коша мање.

Код тима из Александровца једини са двоцифреним учинком био је Доминик Артис са 26 поена, али вечерас није имао подршку од саиграча.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар