Рука руци! Пеп најплаћенији тренер на свијету!

Манчестер Сити озваничио наставак сарадње! Пеп до 2021. године! Манчестер сити продужио уговор са трофејним тренером и, по писању британских медија, учинио га најплаћенијим у Европи!

Фудбал 18.05.2018 | 15:30
Рука руци! Пеп најплаћенији тренер на свијету!
Доведен је да освоји Лигу шампиона и Манчестер Сити учини великим клубом на континенталном нивоу. Није успео у прве две године, али ове је супериорно освојио трофеј у Премијер лиги и то је било довољно да натера челнике Грађана да му дају нови, побољшани уговор. Пеп Гвардиола званично је ставио параф на нову, продужену сарадњу са Ситијем до 2021. године, потврдио је клуб са Етихада. 

По новом уговору, јављају листом медији на Острву, Шпанац је постао најплаћенији тренер у Европи. Његова примања скочила су са 15.000.000 фунти на 20.000.000, што дође близу 23.000.000 евра по години, илити 420.000 евра на недељном нивоу. 

Уколико буде испоштовао уговорену обавезу до краја Манчестер Сити биће клуб у коме се Пеп Гвардиоланајдуже задражао. Подсетимо, у Барси је био четири године, а у Бајерну три. 

"Јако сам узбуђен и срећан. Велико ми је задовољстВо што могу да наставим са радом у овом клубу", изјавио је најтраженији стручњак данашњице. "Уживам у раду са мојим играчима и свакодневно ћемо се трудити да постанемо још бољи. Имам млад кадар, с просеком година 23. Имамо још много простора за напредак. 

Руководиоци Манчестер Ситија преговарали су с Гвардиолом у последњих 48 сати врло интензивно. Циљ је био да се све заврши пре него што Пеп оде на одмор што је на крају и учињено. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар